Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Regiozaterdag, 12 juli 2003

Zes Friese VVV’s bundelen krachten
Leeuwarden – Zes Friese VVV’s gaan samenwerken in een federatie. Op deze manier hopen zij het gat op de toeristische kaart op te vullen dat is ontstaan na het faillissement van het Noord Nederlands Bureau voor Toerisme (NNBT), afgelopen voorjaar. Dat bevestigt voorzitter B. Verkerke van VVV De Friese Meren.
De Federatie wordt een samenwerkingsverband van de VVV-regio’s IJsselmeergebied, de Friese Meren, De Wadden, Heerenveen, Drachten en Leeuwarden. De Federatie in oprichting wil onderzoeken of met de VVV’s Ooststellingwerf en Lauwersland een partnership kan worden aangegaan. Beide VVV’s hebben meer belangen in respectievelijk Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Groningen.
De Federatie van Friese VVV’s moet de belangrijkste taken van het NNBT overnemen. Er ontstaat zo een overkoepelende organisatie van alle VVV’s in Fryslân. De samenwerking bestaat uit het gezamenlijk inrichten van stands op beurzen, het opzetten van een gezamenlijke agenda en een herstart van de internetsite. Voor de uitvoering van de taken moet er een klein Fries toerismebureau worden opgezet dat werk biedt aan vijf mensen.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties