Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Regiozaterdag, 12 juli 2003

Rechter geeft vergunning
Snelvaren
mag toch op Bergumermeer

Leeuwarden Ė Waterskischool H&D Speed in Sumar mag deze zomer toch met snelle boten varen op het Bergumermeer. De rechter maakte vrijdag het snelvaarverbod ongedaan dat is ingesteld door de provincie Frysl‚n.

De waterskischool sleepte de provincie donderdag voor de rechter. Het bedrijf eiste ontheffing van het snelvaarverbod op het Bergumermeer. Volgens eigenaar H. Hoek heeft de provincie het verbod te laat kenbaar gemaakt. Hierdoor is hij niet in staat geweest zijn bedrijf naar elders te verplaatsen. Het verbod ging eind maart van dit jaar in.
De rechter stelde de waterskischool in het gelijk. H&D Speed mag door deze uitspraak weer lesgeven. De vergunning hiervoor is de hele zomer geldig. De rechter benadrukt dat de uitspraak uitsluitend geldt voor Waterskischool H&D Speed en voor het Bergumermeer.
De waterskischool tekende eerder al officieel bezwaar aan tegen het verbod om te waterskiŽn en te varen met snelle motorboten. De provincie reageert pas na de zomer op het bezwaarschrift.
De provincie ontving in totaal ongeveer vijftien bezwaarschriften tegen de aanscherping van de regels voor het snelvaren. Ook de andere bezwaarmakers krijgen na de zomer antwoord. De waterskischool in Sumar is de enige van de bezwaarmakers die voor deze zomer ontheffing van het vaarverbod heeft aangevraagd.
Eigenaar Hoek is ,,ontzettend blijĒ met de uitspraak van de rechter. ,,Hier kunnen we deze zomer mee vooruit. Hoe het daarna verder gaat, zien we in september wel. Wij hopen natuurlijk dat de provincie ons bezwaar overneemt. Wij willen graag op het Bergumermeer blijven varen.íí
Ook de provincie wijst er op dat de uitspraak van de rechter alleen geldt voor Waterskischool H&D Speed en het Bergumermeer. ,,De mensen moeten niet gaan denken dat ze nu overal weer mogen snelvaren. Dat is per se niet het gevalĒ, aldus een woordvoerster van de provincie.
De provincie stelde het vaarverbod in omdat het waterskiŽn en varen met snelle motorboten te gevaarlijk is. Dat mag alleen nog in vijf speciale zones op het Sneekermeer, het Heegermeer, de Fluessen, het Slotermeer en het Tjeukemeer. In deze zones mogen watersporters alleen snelvaren van juni tot en met september tussen zonsopgang en zonsondergang.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties