Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Geloof & Kerkzaterdag, 12 juli 2003

‘Crisis bemoeilijkt bijbelwerk Zimbabwe’
Leeuwarden – Het werk van het Zimbabwaans Bijbelgenootschap stagneert door de crisis die dit Afrikaanse land teistert. Dat zegt algemeen directeur Edward Mutema.
,,Er is nu zo’n groot benzinetekort dat het ons programma ondermijnt; afgelegen gebieden kunnen we niet meer bereiken.’’ In juli legden stakingen het land en bijbelwerk lam. ,,Alles ligt hier stil omdat het personeel geen vervoer naar het werk kon krijgen.’’
Ds Roy Musasiwa, directeur van het Theologische College in Domboshawa, sprak onlangs op de jaarvergadering van het bijbelgenootschap. Hij schetste een somber beeld van een land dat op de rand staat ,,van een totale neergang’’. Volgens Musasiwa kan de bijbel in Zimbabwe ,,een sleutelrol spelen in het tackelen van de talloze problemen’’.
Zimbabwe, waar president Mugabe aan de macht is, heeft te kampen met aids, extreem hoge inflatie, corruptie, werkloosheid en veelvuldig lichamelijk geweld en verkrachtingen.
,,Het veranderingsproces moet in de mensen zélf beginnen, door de bijbelse waarden en normen te leren begrijpen en toe te passen’’, aldus de directeur.

Pamfletten

Het Zimbabwaanse Bijbelgenootschap heeft regelmatig actie ondernomen door het verspreiden van bijbelpamfletten die ingingen op nijpende situaties in het land. Tijdens de verkiezingen van vorig jaar werden honderdduizend bijbelselecties uitgedeeld met betrekking tot leiderschap. Toen de politieke spanning steeg, werden er weer bijbelpamfletten uitgedeeld die ingingen op vergeving en verzoening.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties