Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Dossierwoensdag, 12 maart 2003

Lijsttrekker Johannes Kramer: Wy kinne bestjoere
Zweeftrein brengt FNP grote overwinning
SIPPIE MIEDEMA
Leeuwarden – Gespannen gezichten kijken naar het diascherm in de hal van het Provinciehuis in Leeuwarden. Zou de uitslag bij de volgende gemeente ook zo goed zijn als bij de vorige? En ja, hoor. Een gejuich stijgt op.
FNP-lijsttrekker Johannes Kramer maakt een vuistslag in de lucht en maakt de grijns op zijn gezicht nog iets breder. De kandidaat-statenleden van de Fryske Nasjonale Partij hebben de avond van hun leven. Ze hadden vier zetels in Provinciale Staten en krijgen er straks zeven. De FNP is daarmee de grote winnaar van de Friese statenverkiezingen en de derde partij in Fryslân.
De overwinning is vooral te danken aan het standpunt van de FNP over de zweeftrein. Die moet er niet komen, vinden Kramer en de zijnen. Ook de andere oppositiepartijen zijn tegen de magneetzweefbaan, maar dit leverde hen geen extra stemmen op.
Kramer is er bijzonder content mee dat het de FNP wel lukte stemmen te trekken met het standpunt tegen de zweeftrein. Maar er zijn meer standpunten waardoor de kiezer overtuigd raakte van zijn keuze voor de FNP, vindt de lijsttrekker. Ook het verzet van de partij tegen zoutwinning in Noordwest-Fryslân en de inzet voor de versterking van het platteland hebben volgens Kramer stemmers getrokken.
De FNP wil graag een gedeputeerde leveren. ,,Wy timmerje al fjirtich jier oan de wei en hawwe wethâlders en boargemasters. Wy binne net allinnich in aksjepartij. Wy kinne bestjoere.’’

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

dossier
Familieberichten
Advertenties