Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Sportwoensdag, 12 maart 2003

Cornelis de Jong: ‘degradaasje soe gjin ramp wêze’
Leeuwarden – Vorig weekeinde hadden de spitsen nog wat moeite om de weg naar het doel te vinden, maar zaterdag werd er weer met scherp geschoten. Ritske Reitsma (AVC) raakte zijn koppositie kwijt aan Hendrik de Vries (Tollebeek) die op achttien treffers staat.
De meest succesvolle schutter was Pieter van den Bosch van Kootstertille. Hij scoorde vier keer in het duel tegen CSL en staat op een gedeelde vierde plaats met dertien treffers. Daarmee loopt Van den Bosch nog één doelpunt achter op Cornelis de Jong, spits van vijfde klasser Boornbergum’80. De Jong legde de bal dit seizoen al veertien keer in het mandje en dat mag opmerkelijk worden genoemd omdat Boornbergum’80 de gelederen in de vijfde klasse B sluit. In totaal scoorde Boornbergum’80 23 goals in de competitie: ,,Ik bin sawat de iennichste yn de ploech dy’t skoart. Dêr leit ús makke’’, aldus de 24-jarige spits.
Boornbergum’80: te groot voor het servet, te klein voor het tafellaken. De Jong: ,,Wy skommelje altiten tusken de fiifde en sechsde klasse.’’ Afgelopen zaterdag verloor Boornbergum’80 op eigen veld met 0-1 van Zwaagwesteinde, de ploeg van trainer Yde Prins die vorig seizoen nog in Boornbergum de scepter zwaaide. Het was een duel waarin de gemoederen hoog oplaaiden. ,,De skiedsrjochter fluite tsjin ús en benammen tsjin my’’, kijkt De Jong terug. Toen de arbiter een overtreding op hem onbestraft liet en Zwaagwesteinde in de tegenaanval het enige doelpunt van de wedstrijd maakte, moest de leidsman het duel zelfs even stilleggen.
Uiteindelijk kon alles nog in der minne worden geschikt. De stand bleef echter ongewijzigd, waardoor Boorbergum’80 bezitter bleef van de rode lantaarn. ,,Ik hoopje dat wy ús dit seizoen noch hanthaventje kinne, al soe degradaasje ek net in ramp wêze. Us trainer Anne Hulshof hat in pear jeugdspilers ynbrocht en dêrom is it noch wat ûnwennich.’’ Zijn eigen toekomst zal niet afhangen van wel of niet degraderen. ,,Ik bin in klubman, ik gean hjir net samar wei. Allinnich as der in twadde- of in earste klasser komt, dan is it in oar ferhaal.’’
18: Hendrik de Vries (Tollebeek).
17: Ritske Reitsma (AVC).
14: John Heijen (SV Marknesse), Cornelis de Jong (Boornbergum’80) en Joute van der Meulen (Rijperkerk).
13: Jeroen van der Berg (VVOG), Pieter van den Bosch (Kootstertille), Marco van der Veen (Rottevalle) en Jelte Raap (HJSC).
12: Stefan Buitenhuis (WHC), Remco ten Hoeve (DWP), Roy de Olde (Ens), Kor Elzinga (Veenwouden), Gert Jan Tolsma (Blue Boys), Menno Buwalda en Jelmer Visser (beiden VIOD),
11: Ton Haarman (ONS Sneek), Roelof Koop (BCV), Jacob van der Meer (Balk), Jiri Simecek (De Sweach) en Jeroen Kroles (Scharnegoutum’70).
10: Yves Heskamp (Genemuiden), Johan Wijnsma (Leeuwarder Zwaluwen), Ronald Nauta (Friese Boys), Marco Ottens (Mulier), Johannes Kuperus (VVI), Samuel Oberman (Birdaard) en Sjouke Anne van Dekken (Eastermar).

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties