De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 9 juni 2015.

Hoofdartikeldinsdag, 9 juni 2015

De Turkse kiezer wil geen alleenheerser

De linkse Koerdische partij HDP heeft de Turkse democratie gered. Bij de verkiezingen van zondag slechtte de HDP verrassend de kiesdrempel van 10 procent. Daarmee verloor de conservatief-islamitische AK-partij van president Erdogan voor het eerst sinds 2002 de absolute meerderheid in het parlement.

Regiodinsdag, 9 juni 2015

Jeugdzorg dreigt strop te worden voor Friese gemeenten

De Friese gemeenten dreigen miljoenen euro's meer kwijt te raken aan jeugdzorg dan vooraf is berekend.

Regiodinsdag, 9 juni 2015

Asielzoekers welkom in Sneek, wel kritiek op aantal en locatie

Inwoners van Sneek vinden het in het algemeen prima dat er asielzoekers worden opgevangen in hun stad, wel hebben ze kritiek op de locatie en het aantal van zeshonderd. Dat bleek gisteravond tijdens de informatiebijeenkomst over de plannen voor een asielzoekerscentrum (azc) in de wijk Noorderhoek.

Geloof & Kerkdinsdag, 9 juni 2015

De schaamte voorbij

Op vrijdag 22 mei vertrokken we na de gebedsviering van 6.00 uur in de St. Martinuskerk vanuit Sneek met onze tweejaarlijkse bedevaart naar Kevelaer. Sinds het jaar 1891 bestaat deze bedevaart vanuit het oude dekenaat Sneek. In de jaren zestig van de vorige eeuw kwam de klad erin. Het was allemaal te triomfalistisch en te devoot. Er werd mee gestopt uit een vreemd soort van schaamte. Tot men eind jaren negentig van de vorige eeuw besloot om de oude traditie weer op te pakken.

Sportdinsdag, 9 juni 2015

Cambuur haalt met Masek 'ruwe diamant' in huis

Leeuwarden - Hij stond als linksbenige middenvelder van Hamburger SV in de belangstelling van diverse clubs; dát klinkt als Rafael van der Vaart. Maar die was het natuurlijk niet die gisteren verhuisde naar SC Cambuur. Wel Dominik Masek (19), middenvelder uit het tweede team van de Noord-Duitsers. Eerder dit jaar had FC Groningen al een oogje op hem en vorige maand maakt hij bij Willem II nog indruk in een oefenduel. SC Cambuur heeft de transfervrije Tsjech weten te strikken voor twee jaar plus optie voor nog een jaar.

Sportdinsdag, 9 juni 2015

Thialf blijft tot aan 2020 belangrijkste partij voor KNSB

Heerenveen - De Nederlandse schaatsbond KNSB en schaatshal Thialf blijven elkaar de komende jaren trouw. Beide partijen hebben de samenwerking gisteren bekrachtigd tot april 2019. Dat betekent onder meer dat de Friese schaatstempel, die momenteel een verbouwing ondergaat, voor evenementen en topsportfaciliteiten de belangrijkste partij blijft voor de KNSB.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties