De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 9 juni 2007.

Cultuurzaterdag, 9 juni 2007

Blauwe optocht en kunst in Leeuwarden

Leeuwarden - Het wordt een blauwe boel vandaag in Leeuwarden. Parnas, Centrum voor de Kunsten, viert zijn tienjarig bestaan met kunstprojecten in drie Leeuwarder wijken. Het grote slotspektakel vindt vanmiddag plaats op het Raadhuisplein, na afloop van een grote optocht die vertrekt vanaf het Cambuurstadion.

Economiezaterdag, 9 juni 2007

Friese wegenwacht voor fietsers start goed

Echtenerbrug - Zo vanzelfsprekend het nu is voor automobilisten om bij pech de Wegenwacht of Route Mobiel te bellen, zo normaal moet het binnen een jaar zijn om als fietser de fietswegenwacht in te schakelen bij een kapotte fiets. Ondernemer Piet Zijlstra (49) uit Echtenerbrug is al dagelijks op pad voor pechgevallen, maar ook voor onderhoudsabonnementen bij fietsen. ,,Nu ruim een half jaar na het eerste begin, begint het al heel goed te lopen met de zaken. Aan klandizie geen gebrek”, vertelt hij.

Economiezaterdag, 9 juni 2007

Timmer Dakbedekkingen failliet

Leeuwarden Timmer Dakbedekkingen uit Leeuwarden is failliet. Volgens eigenaar B. Timmer zijn de drie medewerkers van zijn bedrijf inmiddels ondergebracht bij andere dakbedekkers. Curator W.M. Sturms was vandaag niet bereikbaar voor commentaar.

Economiezaterdag, 9 juni 2007

Stertil Kootstertille verkoopt Stokvis

Kootstertille - Stertil in Kootstertillle heeft het bedrijfsonderdeel Stokvis Parking Systems uit Deventer verkocht. Dat heeft het bedrijf, gespecialiseerd in het produceren van materiaal voor garages en transportsystemen in overslagcentra, gisteren bekend gemaakt. Het onderdeel is verkocht aan de directeur van de vestiging in Deventer. Bij Stokvis Parking Systems werken een tiental mensen.

Economiezaterdag, 9 juni 2007

TBV sneuvelt na een te snelle groei

Heerenveen - Miljoenen euro’s aan opdrachten en miljoenen schuld. Jachtliftenbouwer TBV lijkt een typisch voorbeeld van een te snel gegroeid bedrijf.

Hoofdartikelzaterdag, 9 juni 2007

Na Pinksteren...

Al snel na Pinksteren wordt het wat stil in de kerk. Het ‘seizoen’ wordt afgesloten; mensen gaan voor een weekeinde naar de caravan, of gaan op vakantie en de agenda van het kerkelijk jaar is leeg.

Regiozaterdag, 9 juni 2007

Greyhound eerste bij finish ‘Schuttevaer’

Hindeloopen - De Greyhound van schipper G. Schalkwijk heeft met ruime voorsprong als eerste de finish bereikt in de Schuttevaerrace. Dat meldt Hans Heynen van het organiserende weekblad Schuttevaer. De Greyhound kwam gistermiddag om tien voor twee binnen in Hindeloopen, met een voorsprong van uren op het tweede schip de Bacalore. De eindwinnaar van de zeil-loop-fietsrace wordt vanavond bekendgemaakt. Daar is een ingewikkelde berekening voor nodig. Daarbij krijgen onder meer de kleinere zeilschepen een tijdscompensatie, om ook hen een kans te geven op de eindzege.

Regiozaterdag, 9 juni 2007

Friese politie nerveus van Israëlische ploeg

De Blesse - Een groot feest moet het Europees Kampioenschap voetbal voor spelers onder 21 jaar worden. Morgen is de openingswedstrijd tussen Jong Oranje en Israël in het Abe-Lenstrastadion in Heerenveen. Een feest zal het ongetwijfeld worden, maar waar sommige mensen een beetje nerveus van raken, is de deelname van Israël. In het bijzonder degenen die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid.

Regiozaterdag, 9 juni 2007

Elke steeg is weer anders in Harlingen

Harlingen - Harlingen, gistermiddag. Zo slentert groep van twintig mensen nog over straat en zo is men collectief in een steeg verdwenen. Raar? Niet volgens Lyske-Gais de Bildt, die dit weekeinde de Harlinger stegen op haar eigen manier toont. ,,Er is heel veel te bekijken. Ik wil mensen laten zien wat ik zie als ik door zo’n steeg loop.”

Regiozaterdag, 9 juni 2007

Zwangeren kunnen weer urine afstaan

Leeuwarden - Moeders voor Moeders, de organisatie die urine van zwangere vrouwen verzamelt, is weer actief in Fryslân, Groningen en Drenthe. Vrouwen kunnen straks op twintig plaatsen in de provincie urine inleveren. Uit de plas wordt het HCG-hormoon gehaald, dat wordt gebruikt bij vruchtbaarheidsbehandelingen.

Geloof & Kerkzaterdag, 9 juni 2007

‘Betrokkenheid is vergroot’

Hallum - Onder de naam ‘Toeter4ing’ begon de Protestantse Gemeente van Hallum drie jaar geleden met het concept van de Toeter4ingen. Doel was om de jeugd weer in de kerk te krijgen. Dat is meer dan gelukt. Op een zondag van een Toeter4ing zijn er twee keer zoveel kerkgangers dan anders. Tien jongeren deden belijdenis doordat ze opnieuw de kerk ontdekten.

Geloof & Kerkzaterdag, 9 juni 2007

‘Ik ben geen standaard christen’

Sloten - De belijdenis van Leen Schwagermann (61) vorig jaar de dag voor Kerst was geen ‘standaard-belijdenis’ voor de Protestantse Gemeente van Sloten. Hij getuigde van de vrijheid die hij vorig jaar Pasen ervoer. Na 35 jaar kon hij zijn moeder vergeven. Vandaag het derde en laatste deel in de serie over waarom mensen vandaag de dag kiezen voor God en voor een kerk.

Sportzaterdag, 9 juni 2007

Bijbel geeft spits Ryan Babel rust

Langezwaag - Ryan Babel verliet gisteren voorafgaand aan de training van Jong Oranje als laatste de spelersbus. De Ajacied wilde nog een klein stukje lezen. Niet uit een tijdschrift of een krant, maar uit de bijbel. ,,De bijbel geeft me rust en vertrouwen”, aldus Babel.

Sportzaterdag, 9 juni 2007

Het kan even niet op voor Groenendijk

Hallum - Met zijn tweede koningstitel op rij toont Douwe Groenendijk ondubbelzinnig aan dat hij helemaal terug is aan de kaatstop. Door te winnen in Hallum heeft de achterinse nu zelfs al meer punten dat het hele vorige seizoen. ,,Dit is super. Hier heb ik heel hard voor gwerkt”, zei hij doelend op zijn lange revalidatie.

Weerzaterdag, 9 juni 2007

Enkele bui

Het wordt vanmiddag opnieuw tropisch warm met temperaturen tussen 26 en 30 graden, bij een zwakke tot matige wind uit het noordoosten. Morgen blijft het vrij zonnig, misschien een enkele bui en maxima tussen 25 en 28 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties