De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 9 november 2010.

Cultuurdinsdag, 9 november 2010

Thom Mercuur genomineerd voor museumprijs

Heerenveen - Thom Mercuur, oud-museumdirecteur en initiator van Museum Belvédère in Heerenveen, is genomineerd voor de Patron of the Arts Award 2010. Dat heeft een woordvoerster van Belvédère gisteren gemeld. De nieuwe prijs, voor een mecenas die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse museumindustrie, is onderdeel van de Montblanc Museum Awards; een initiatief van luxeartikelenfabrikant Montblanc en Museumtickets.nl.

Cultuurdinsdag, 9 november 2010

Nynke Laverman nog één keer met ‘Nomade’ in theater

Heerenveen - De theatervoorstelling Nomade van Nynke Laverman zal op veler verzoek nog eenmaal te zien zijn in Fryslân. Op 29 november staat de zangeres met het programma geïnspireerd op haar reis naar Mongolië, in het Posthuis Theater in Heerenveen.

Economiedinsdag, 9 november 2010

Wellink: andere opzet geheimhoudingsplicht

Amsterdam - De wettelijke geheimhoudingsplicht van de Nederlandsche Bank botst met het huidige maatschappelijk klimaat, waarin verantwoording en transparantie terecht hoog in het vaandel staan. Dat zegt bankpresident Nout Wellink in het oktobernummer van DNB Magazine, waarin hij terugblikt op het parlementair onderzoek naar de kredietcrisis.

Hoofdartikeldinsdag, 9 november 2010

De G20, de kritiek...

De leiders van de twintig belangrijkste economieën (G20) komen later deze week bijeen in Seoel. Alles wijst er op dat het een belangrijke, onrustige ontmoeting wordt, waarvan niet zeker is wat de uitkomst wordt. Een belangrijk element in de onrust zijn de dreigende valutacrisis, de nieuwe ronde geldpompen door de Verenigde Staten en de wens tot een nieuwe gouden standaard; een koppeling tussen goud en geld.

Regiodinsdag, 9 november 2010

‘Herindelen op basis van koopgedrag’

Leeuwarden - Het koopgedrag van burgers zou leidend moeten zijn bij herindelingsplannen. Dat zegt Gert-Jan Hospers, bijzonder hoogleraar city- en regiomarketing aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Dit kan betekenen dat bestaande gemeenten moeten worden gesplitst.

Regiodinsdag, 9 november 2010

Stadskantoor slechts deels verbouwd

Leeuwarden - Een verbouwing van het stadskantoor voor een miljoen euro is niet uit te leggen in een tijd van bezuinigingen. Dat vindt de voltallige raad in Leeuwarden. Dit plan lijkt het dan ook niet te halen bij de begrotingsbehandeling.

Regiodinsdag, 9 november 2010

Hulp aan Roemenië vanuit Stiens moet stoppen

Stiens - De vrijwilligers van Hulp Oost-Europa in Stiens sorteren de kleding en goederen voor Roemenië dezer dagen met gemengde gevoelens. Op 31 december moeten ze hun gebouw aan de Lutskedyk verlaten en dat lijkt het einde van 22 jaar hulpverlening.

Regiodinsdag, 9 november 2010

Hotels heffen onterecht belasting

Leeuwarden - Enkele hotels in Fryslân rekenen een bedrag aan gemeentelijke heffingen per overnachting, hoewel in de gemeenten waar ze staan geen toeristenbelasting geheven wordt. Gemeenten kunnen er niets tegen doen.

Geloof & Kerkdinsdag, 9 november 2010

Wie de natuur onderzoekt, leert God kennen

Vormen de middeleeuwen een duistere periode, met de kerk als autoritaire en vrijheidsberovende macht? Onzin, blijkt uit het boek Gods filosofen, geschreven door de Britse wetenschapper James Hannam. Het besef dat de wereld Gods schepping is, stimuleerde de wetenschap.

Geloof & Kerkdinsdag, 9 november 2010

Burgumer dominee Kraan heeft het mis

Het wordt deze week vast een boeiende synode van de Protestantse Kerk in Nederland! Donderdag buigt de synode zich over de nota Spreken over God, opgesteld door de scriba, dr. Arjan Plaisier. Aanleiding is het geruchtmakende boek van ds. Klaas Hendrikse, Geloven in een God die niet bestaat. In Trouw van jl. zaterdag nam de Friese prof. Harry Kuitert op de hem vertrouwde wijze alvast een voorschot op de discussie: God bestaat alleen in onze verhalen over Hem. Als God daarbuiten niet bestaat, dan bestaat Hij volgens Bartjens gewoon niet, in enige zinnige betekenis van het woord ‘bestaan’.

Sportdinsdag, 9 november 2010

Heerenveen gaat voor de achtste finale

Heerenveen - Er is sc Heerenveen veel aan gelegen om vanavond een plaats te halen in de achtste finales van het KNVB bekertoernooi, dat wordt gezien als de kortste weg naar Europa. Dan zal de formatie van trainer Ron Jans in het Abe Lenstra stadion in de vierde ronde moeten afrekenen met NAC Breda.

Sportdinsdag, 9 november 2010

Zelfs met weinig stukjes is ’t lastig puzzelen bij Cambuur

Leeuwarden - ‘Puzzelen’. Dat woord strijdt tegenwoordig samen met ‘blessures’ om voorrang in de gesprekken die over Cambuur gaan. Zo ook vanavond, als voor de ploeg in eigen stadion het KNVB-bekerduel met RKC Waalwijk op de rol staat. Welke elf spelers trainer Alfons Arts (zelden was een achternaam meer toepasselijk) op zal stellen, was zelfs gisteravond laat nog onduidelijk. Geen Wau, Reza en Van Boxel; twijfels over Diaz en een nog niet 100 procent fitte De Vries, Hese en Jansen. De spoeling is dunner dan dun. Zoveel is zeker.

Sportdinsdag, 9 november 2010

Van Beukering op proef bij Cambuur

Leeuwarden - Jhon van Beukering probeert vanaf morgenochtend een contract af te dwingen bij SC Cambuur. De 27-jarige aanvaller speelde eerder dit seizoen op amateurbasis voor Go Ahead Eagles, maar vertrok omdat hij geen perspectief bij de Deventenaren zag.

Sportdinsdag, 9 november 2010

Schepers pas in 2011 terug bij Cambuur

Leeuwarden - Bob Schepers zal dit jaar niet meer in actie komen voor Cambuur. Ook nu de toch al smalle selectie van de Leeuwarders hevig geteisterd wordt door blessures, zal de talentvolle aanvaller gewoon bij FC Groningen blijven.

Sportdinsdag, 9 november 2010

Leenstra meldt zich af voor 3000 meter

Heerenveen - Marrit Leenstra uit Wijckel doet komend weekeinde niet mee aan de wereldbekerwedstrijd over 3000 meter. De schaatsster van Hofmeier besloot gisteren om zich te concentreren op de 500, 1000 en 1500 meter.

Sportdinsdag, 9 november 2010

‘Anderlecht is het mooiste woord in mijn leven’

Opgroeien in de jaren vijftig en zestig in Oost-Groningen. Het betaalde voetbal als een vlucht, met clubs die met sloten geld en vette contracten richting Winschoten komen om een getalenteerde spits te contracteren. Hij moet van zijn ouders eerst zijn school afmaken, maar uiteindelijk maakt hij de overstap naar het grote Anderlecht. Het is het begin van een mooie profcarrière. Nadat hij zijn kicks aan de wilgen hangt zal hij uitgroeien tot een van de bekendste Nederlanders op dit moment.

Sportdinsdag, 9 november 2010

Nederlaag voor Jong Heerenveen

Rotterdam - Het belofteteam van sc Heerenveen/FC Emmen heeft gisteravond in Rotterdam de uitwedstrijd tegen Sparta met 4-2 verloren.

Sportdinsdag, 9 november 2010

Volg Friesch Dagblad Sport op Twitter

Op de hoogte blijven van nieuws rond sc Heerenveen en SC Cambuur? Benieuwd hoe het Sven Kramer vergaat bij het schaatsen of Sybren Jansma in het bobsleeën? Het laatste nieuws over het turnen met Epke Zonderland of het wielrennen met Pieter Weening van Rabobank en Lieuwe Westra van Vacansoleil? Lezen over kaatsen, fierljeppen, basketbal, volleybal, ijshockey, zeilen en zwemmen?


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties