De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van maandag, 9 januari 2017.

Cultuurmaandag, 9 januari 2017

Sami pakt uit met Liet

Leeuwarden - De Sami in Noorwegen die dit voorjaar Liet International mogen organiseren pakken groots uit. Het internationale songfestival voor kleine talen gaat deel uit maken van het grootste Sami-festival in het noorden van Europa.

Economiemaandag, 9 januari 2017

Transporteur Heerenveen lijft Drachtster collega in

Heerenveen/Drachten - Transportbedrijf Portena Logistiek in Heerenveen heeft Bulstra Transport in Drachten overgenomen.

Hoofdartikelmaandag, 9 januari 2017

Westen moet naïviteit jegens Poetin afleggen

Amerikaanse inlichtingendiensten zeggen dat is aangetoond dat Russische hackers toegang hebben gehad tot computersystemen van zowel Amerikaanse Democraten als Republikeinen tijdens de verkiezingscampagne. De inbraken leverde informatie op die via Wiki Leaks de wereld in werd gestuurd. De informatie was vooral schadelijk voor de Democratische kandidaat Hillary Clinton - zij werd door de informatie die was gestolen in diskrediet gebracht. En dat was precies de bedoeling, zeggen de Amerikaanse inlichtingendiensten. Poetin wilde Clinton niet als nieuwe president.

Regiomaandag, 9 januari 2017

Als je door het ijs zakt moet je belletjes volgen

Workum - Plons! Janna Galema springt met haar jas aan het zwembad in. Over een gedeelte van het zwembad is een zeil gespannen. In het midden zit een gat dat een wak moet voorstellen. Janna moet onder het zeil door zwemmen en via het wak weer boven komen. Ze is nog maar vijf en heeft nog nooit van haar leven op natuurijs gestaan.

Regiomaandag, 9 januari 2017

In de sportschool gonst het van de goede voornemens

Joure - ,,Het was hier afgelopen week alweer een stuk drukker", zegt Redmer Postma terwijl hij op de loopband in sportschool Gymnasion in Joure aan zijn conditie werkt. ,,Dat was vorig jaar ook zo. Vooral in het begin van de week is het druk. Ik ben zelfs wel eens op een andere dag gaan sporten omdat het in de sportschool te druk was. Maar vaak wordt het in februari wel weer rustig."

Regiomaandag, 9 januari 2017

De rode beuk van Vijversburg moet om

Tytsjerk - Na vandaag is 'ie er niet meer: de karakteristieke rode beuk bij de entree van villa Vijversburg in Tytsjerk. Na 180 jaar trouw op wacht te hebben gestaan, wordt de boom vandaag geveld.

Sportmaandag, 9 januari 2017

Het was rustig op de gangen van Thialf tijdens de sprintnummers

Sporttribunaal

Sportmaandag, 9 januari 2017

Onhandige dingen

Column Ruud Doevendans

Sportmaandag, 9 januari 2017

Dominante Schulting klaar voor EK

Amsterdam - Ze was niet te stoppen. Niet door haar concurrentes en zelfs niet door de matige ijsvloer in de schaatshal te Amsterdam. Al na drie van de vier afstanden was de schaatsster uit Tijnje al zeker van de eindzege en bij de vierde afstand (de 3000 meter) zette ze met een overwinning de kroon op haar werk. Rianne de Vries uit Akkrum eindigde als derde, maar Schulting greep haar eerste Nederlandse titel bij de senioren. ,,Het ging vrij gemakkelijk", blikte ze terug. ,,Op de 500 meter had ik vrij pittige tegenstand van Yara (Van Kerkhof, red.) en Rianne, maar ik had er vertrouwen in dat ik de Nederlandse titel zou grijpen. Dat het zo makkelijk zou gaan had ik niet verwacht. Het belooft wat voor volgende week."

Sportmaandag, 9 januari 2017

FK zwemmen vallen deels in het water

Heerenveen - De reacties waren verdeeld toen de organisatie van de Friese kampioenschappen zwemmen voor kortebaan afstanden zich genoodzaakt zag de eerste dag af te gelasten. Betrokkenen ontvingen boze mailtjes en ook op sociale media werd het besluit bediscussieerd.

Sportmaandag, 9 januari 2017

Flitsende start Ebbinge; vreugde over wedomzet

Wolvega - Beter kon het drafjaar 2017 niet beginnen voor Rick Ebbinge. De rijderskampioen van de afgelopen twee jaren opende vrijdagavond op de drafbaan in Wolvega het nieuwe seizoen met vijf zeges uit acht starts. Die marge zal hij later dit jaar zeker nog nodig hebben, verwacht Ebbinge.

Sportmaandag, 9 januari 2017

LDODK glijdt wederom uit over DVO

Gorredijk - De ijzel en gladheid was dit weekeinde de spelbreker van veel sportduels. Ook voor LDODK kwam er een jaarlijkse plaag op bezoek, DVO. Vorig seizoen verloren de Gorredijkers al twee keer en ook ditmaal maakte LDODK een uitglijder: 24-26.

Sportmaandag, 9 januari 2017

Komst van handbalicoon motiveert Cometas

Chris Bil


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties