De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 8 september 2015.

Economiedinsdag, 8 september 2015

De verkoop van bladmuziek moet weer in de lift

Surhuisterveen - De teruglopende verkoop van hafabra-bladmuziek noopte distributeur GB Muziek in Surhuisterveen tot verhuizing naar een kleiner pand. Ondernemer Ite Boiten verwacht dat zijn omzet de komende jaren stijgt. Hij verkoopt steeds meer via internet.

Hoofdartikeldinsdag, 8 september 2015

Transparantie beleid landbouw nog ver weg

De beelden van de boerenprotesten in Brussel zijn meer hetzelfde; om de zoveel jaar is het centrum van Brussel geblokkeerd door tractoren en andere boerenvoertuigen. Vaak gaat het protest over de melkprijs. Dat was het geval in bijvoorbeeld 2009. De melkprijs was toen gedaald tot zo'n twintig cent; veel te weinig om een veebedrijf rendabel te houden. Ook toen werd een ingelaste bijeenkomst gehouden van landbouwministers. Europa kwam de boeren enigszins tegemoet met bijvoorbeeld een vergoeding voor opslag.

Regiodinsdag, 8 september 2015

Omrop Fryslân behoudt eigen zender

Leeuwarden - De redactie van Omrop Fryslân blijft zelfstandig en behoudt een eigen zender. Dat staat in de afspraken die staatssecretaris Sander Dekker heeft gemaakt met de regionale omroepen.

Regiodinsdag, 8 september 2015

Van Klaveren: nu op zoek naar opvangruimte


Regiodinsdag, 8 september 2015

NHL krijgt alsnog gelijk in miljoenenclaim ICT-lessen

Leeuwarden - Hogeschool NHL in Leeuwarden hoeft toch niet een schadevergoeding te betalen van anderhalf miljoen euro aan het ICT-bedrijf Findus uit Leeuwarden. Het gerechtshof in Leeuwarden heeft het bedrag, als voorlopig sluitstuk van een jarenlange juridische procedure, teruggebracht tot een kleine 23.000 euro.

Sportdinsdag, 8 september 2015

Voorbereiding start in stijl voor VC Sneek

Door Gerard Bos -

Sportdinsdag, 8 september 2015

Recensie: Voetbal is oorlog, maar in Hard Gras ook zoveel meer

Door Daan Rieken


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties