De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Archief

De artikelen van vrijdag, 8 augustus 2003.

Achtergrondvrijdag, 8 augustus 2003

Houtkapschandalen Papoea-Nieuw-Guinea

De winstgevende kap van tropisch regenwoud in Papoea-Nieuw-Guinea is omstreden. Corruptie is aan de orde van de dag, zo blijkt.

Bijschriftvrijdag, 8 augustus 2003

Leven met herinneringen

Herinneringen kunnen het leven zwaar maken. Ze kunnen een zware last zijn, die elke stap die je verder zet in het leven tot een opgave maken.

Cultuurvrijdag, 8 augustus 2003

Geschiedenis op de markt

Ze kijken wat verbaasd op, de voorbijgangers op de markt in Leeuwarden. Naast talloze ‘gewone’ kraampjes is er opeens een stand met pennen, lucifers en vooral veel folders.

Hoofdartikelvrijdag, 8 augustus 2003

Gevaar voor de democratie…

Het gerenommeerde Britse weekblad The Economist heeft de Italiaanse premier Berlusconi aangeklaagd ‘voor de rechtbank van de publieke opinie’. Als schatrijke zakenman misbruikt hij zijn politieke macht om zijn eigen zaken te behartigen. Dat doet hij onder meer door gerechtelijke onderzoeken tegen hem te verijdelen alsook door wetten en verordeningen in te voeren die zijn eigenbelang dienen.

Regiovrijdag, 8 augustus 2003

Kleuter (4) komt om bij aanrijding in Bakkeveen

Bakkeveen - De vierjarige Leon Frederik Eilers uit Siegerswoude is donderdagmiddag om het leven gekomen bij een ongeval op de Duerswaldmerwei in Bakkeveen.

Regiovrijdag, 8 augustus 2003

TNO-onderzoek naar gebarsten ruit in Achmeatoren

Leeuwarden – Achmea heeft TNO en adviesbureau Kats en Waalwijk gevraagd het onderzoek te doen naar de oorzaak en de gevolgen van de gebarsten ruit op de 26-ste etage van de toren in Leeuwarden.

Regiovrijdag, 8 augustus 2003

Rechtszaak COA over laatste twee Amelander avo’ers

Ameland – Het COA, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, spant een kort geding aan om twee asielzoekers van Ameland te krijgen. De twee weigeren te vertrekken uit de aanvullende opvang (avo) op het eiland. De asielzoekers verblijven in avo De Hoop op Hollum.

Regiovrijdag, 8 augustus 2003

Hitte: smog, waterschaarste en enge bacteriën in het zwemwater

Leeuwarden – De aanhoudende hitte krijgt steeds meer merkbare gevolgen voor het dagelijks leven: last aan de luchtwegen door smog, dode eenden door botulisme; de blauwalg tiert welig en drinkwater wordt steeds schaarser. De hitte leidt tot een grotere vraag naar water.

Regiovrijdag, 8 augustus 2003

Dokkum overweegt sportcomplex op plaats van azc

Dokkum - Dokkum krijgt wellicht een sportcomplex op het terrein waar nu het asielzoekerscentrum (azc) staat. Dat zegt wethouder Appelhof (CDA).

Regiovrijdag, 8 augustus 2003

Bommelding bij bank in Drachten

Drachten – Bij de ING-bank in Drachten is donderdag een bommelding binnengekomen. De politie ontruimde het gebouw. Het Raadhuisplein werd afgezet. Er werd geen bom gevonden.

Geloof & Kerkvrijdag, 8 augustus 2003

Synode over vrouwenzaken

In een hoekje van het immense terrein van de Universiteit Autňnoma in Barcelona, waar jaarlijks ruim 50.000 studenten hun opleiding volgen, hebben zich ruim zeshonderd vrouwen uit 35 Europese landen verzameld, allemaal met een scherf of steen uit eigen land. Dat was het beeld van de openingsceremonie van de Tweede Europese Vrouwensynode.

Geloof & Kerkvrijdag, 8 augustus 2003

De grens tussen verzet en overgave is niet te trekken

Enige tijd geleden werd de Duitstalige standaardeditie voltooid van de werken van Dietrich Bonhoeffer. In het kielzog van deze monumentale reeks bezorgt uitgeverij Ten Have een Nederlandse serie ‘nieuwe Bonhoeffers’.

Geloof & Kerkvrijdag, 8 augustus 2003

‘Dit is een juweeltje van een kerkgebouw’

Morgen is de hervormde kerk van Britsum geopend in het kader van de serie ‘Tsjerke Iepen’, een initiatief van het Friesch Dagblad en de Stichting Alde Fryske Tsjerken.

Sportvrijdag, 8 augustus 2003

Anticlimax op laatste dag van de Sneekweek

Kolmeersland - Na twee dagen met prima zeilweer was het donderdag op de slotdag van de 68ste Sneekweek alweer gedaan met de pret. De wind liet het op een gegeven moment helemaal afweten en het organisatiecomité was genoodzaakt de meeste klassen af te korten en besloot even voor half vier vanaf klasse 34 maar helemaal niet meer te starten. Een anticlimax.

Sportvrijdag, 8 augustus 2003

Hiemstra vierde in Hoogeveen

Hoogeveen - Tim Hiemstra uit Drachten is gisteren als vierde geëindigd in de wielerronde van Hoogeveen. Na 80 kilometer koers was het Arjan Elferink uit Ten Boer die in de massasprint al zijn medecoureurs het nakijken gaf.

Sportvrijdag, 8 augustus 2003

Avanti en trainer Jeffrey Snel uit elkaar

Stiens - De Stienser zaalvoetballers van Avanti moeten op zoek naar een nieuwe trainer. Jeffrey Snel, die de ploeg naar het kampioenschap leidde vorig seizoen, heeft te kennen gegeven op te stappen.

Weervrijdag, 8 augustus 2003

Hittegolf

Vandaag zet de hittegolf door met maxima van 34 graden. Er is veel zon en het blijft vrijwel overal droog. De wind komt uit het oosten tot noordoosten en is zwak tot matig. Morgen verandert er weinig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties