De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 8 juli 2015.

Economiewoensdag, 8 juli 2015

Fryske Marren verkoopt gemeentewerf in Balk

Balk - De gemeente De Fryske Marren heeft met AVK Plastics in Balk overeenstemming bereikt over de verkoop van de gemeentewerf en het milieuterrein. De werf ligt op het industrieterrein Eigen Haard.

Hoofdartikelwoensdag, 8 juli 2015

De open wond van het drama Srebrenica

Nederland wil duidelijkheid van de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk over het besluit om in 1995 geen luchtsteun te geven aan de Nederlandse blauwhelmen in Srebrenica. De Nederlandse VN-troepen bleken daarna niet in staat te voorkomen dat duizenden moslims werden afgevoerd en vermoord. De gesprekken hierover vinden deze zomer plaats.

Regiowoensdag, 8 juli 2015

Natuurproject in Gaasterland wordt gestopt

Leeuwarden - De provincie Fryslân heeft terecht de subsidie voor het natuurexperiment in Gaasterland van de vereniging Bosk en Greide in 2012 stopgezet. Dat heeft een arbitragecommissie gisteren bepaald. Omdat beide partijen hadden afgesproken dat het oordeel van de commissie bindend zou zijn, is hiermee een einde gekomen aan een al jaren slepend conflict tussen de provincie en Bosk en Greide.

Regiowoensdag, 8 juli 2015

Sloot bevat te veel bestrijdingsmiddelen

Munnekezijl - Bij boeren en tuinders moet het bewustzijn groeien dat ze nog steeds teveel schadelijke stoffen in het milieu brengen.

Regiowoensdag, 8 juli 2015

Kwart Friezen is geregistreerd als donor

Leeuwarden - Iets minder dan een kwart van alle Friezen staat geregistreerd als donor. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In Noordoost-Fryslân is het aandeel donors relatief kleiner. Het statistiekenbureau ziet verder in de landelijke cijfers een verband tussen het aantal mensen dat naar de kerk gaat en het aantal donors. Meer kerkgang betekent meestal minder registraties. Maar er speelt waarschijnlijk meer mee dan alleen religie.

Sportwoensdag, 8 juli 2015

Kaatsprimeur Kaatsheuvel door Friese schoonfamilie

Door Daan Rieken


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties