De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Archief

De artikelen van maandag, 8 juni 2015.

Hoofdartikelmaandag, 8 juni 2015

Duurzaam trefwoord ook voor Fryslân

Grote, internationale bedrijven weten het zeker: duurzaamheid is het trefwoord voor de komende jaren. Of het nu gaat over landbouw, industrie of energie. De signalen zijn niet meer mis te verstaan. Paul Polman bijvoorbeeld, de grote man van het prestigieuze Unilever, verklaarde vorige week dat de omslag naar duurzaam produceren noodzakelijk is voor de aarde en voor de mensen. Bovendien blijkt dat duurzaam produceren loont. Unilever is actief in het duurzaamheidsbeleid en verdient daar aan. Niet alleen in omgang met natuurlijke hulpbronnen en grondstoffen, maar ook in financieel opzicht.

Geloof & Kerkmaandag, 8 juni 2015

Nationale Synode: op weg naar een federatie van kerken

Doorn - De Stuurgroep van de Nationale Synode wil toe naar een 'Verbond van protestantse kerken en geloofsgemeenschappen in Nederland'. Het doel van zo'n federatie is dat kerken - zowel lokaal als landelijk - meer praktisch gaan samenwerken, en zich naar buiten toe samen presenteren.

Sportmaandag, 8 juni 2015

Loop Leeuwarden: geen startgeld dus geen topsporters

Louis Ndiema en Beatrice Cherono kroonden zich tot grote winnaars van Loop Leeuwarden. De Kenianen gaven het evenement de schijn van iets wat het niet wil zijn: een topsportevenement. Liever nog 'n kind aan de start dan meer toppers.

Sportmaandag, 8 juni 2015

Column: Keessie King

Met zijn dertien competitiewedstrijdjes is Andy King niet meer dan een voetnoot in een halve eeuw SC Cambuur. Maar hoe klein zijn aandeel ook, toch voelde ik de hoorbare siddering die in de zomer van 1984 door Leeuwarden ging.

Sportmaandag, 8 juni 2015

Veenwouden: historische stap naar de eerste klasse

Feanwâlden - ,,Een sprookje", noemde Veenwouden-trainer Germ de Jongde historische promotie van Veenwouden naar de eerste klasse. Na een opvallende metamorfose stond zijn ploeg zaterdagmiddag na de gewonnen tweestrijd tegen Zeerobben (3-2) op het eigen sportcomplex De Kemphaan na dertig wedstrijden zomaar aan de goede kant van de score. Daardoor mag Veenwouden zich voor het eerst in de clubgeschiedenis eersteklasser noemen.

Sportmaandag, 8 juni 2015

Pech onderweg, maar toch topavond Galama

Winsum - Daar stond hij dan, in het zich van de spreekwoordelijke haven die Winsum heette. Oane Galama had het nog zo goed bedacht: lekker op de fiets naar het fierljeppen, goed warmgedraaid en dan springen. Dat leek heel anders te lopen toen Galama vlakbij het dorp constateerde dat hij een lekke band had. Met gezwinde spoed haastte de topklasser zich naar het fierljepterrein om van de ljepperij dan maar het beste van te maken. Dat lukte op wonderbaarlijke wijze met 20,87 meter en een dagtitel.

Sportmaandag, 8 juni 2015

Taeke Triemstra dirigeert maten naar de eerste krans

Nijland - De kriebel van een krans in je nek was dit seizoen in de hoofdklasse nog niet weggelegd voor Sjoerd de Jong en Martijn Olijnsma. Taeke Triemstra wees hen zaterdag de weg tegen een op papier beter partuur Menno van Zwieten, Herman Sprik en Hans Wassenaar. Dat gebeurde op de door-elkaar-lotenpartij in Nijland, dit jaar gastheer van de partij die ooit toebehoorde aan KV Sneek.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties