De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 8 april 2017.

Economiezaterdag, 8 april 2017

Powerfield kiest Groningen voor panelenfabriek

Dokkum - Zonneparkontwikkelaar Powerfield uit Dokkum wil eind 2018 een fabriek draaiende hebben in Noord-Groningen. Jaarlijks moeten daar 1,2 miljoen zonnepanelen van de band rollen. In het aardbevingsgebied wordt werk gecreëerd voor 100 tot 150 werknemers. Dat zullen deels mensen zijn met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Hoofdartikelzaterdag, 8 april 2017

Taal van het hart en taal van de Bijbel

Een van de mooiste dingen in het christelijk werkveld is het vertalen van de Bijbel. Het mooie zit in de wetenschappelijke kant - wat staat er precies in de grondtaal - en in de worsteling om het juiste woord te vinden. Dat wil zeggen: welk woorden, welke zinnen doen recht aan wat gezegd wil zijn, in verstaanbaarheid.

Regiozaterdag, 8 april 2017

Grou verliest weer restaurant door brand

Grou - Bijna zes weken na de brand in het Theehuis in Grou, is opnieuw een restaurant in het dorp in vlammen opgegaan. Horecagelegenheid Trije Hűs, op het gelijknamige eiland bij Grou, is gisteren totaal verwoest door een grote brand. Het bijbehorende woonhuis heeft forse schade opgelopen, maar kon behouden blijven.

Regiozaterdag, 8 april 2017

Politie ziet meer geweld bij sc Heerenveen

Heerenveen - Het voetbalgeweld rondom sc Heerenveen is de laatste tijd toegenomen. Volgens de politie is er sprake van een verharding van een kleine groep supporters, wat recent leidde tot meerdere incidenten. Samen met de fans wordt de-escalatie nagestreefd.

Regiozaterdag, 8 april 2017

Noordoost wil aanbesteding taxivervoer niet intrekken

Kootstertille - De gemeenten in Noordoost-Fryslân houden vast aan de uitkomst van de aanbesteding van het taxivervoer in regio. Dat laat wethouder Pytsje de Graaf (FNP, Dongeradeel) weten, in een schriftelijke reactie op de motie die donderdag in Achtkarspelen raadsbreed werd aangenomen. De aanbesteding wordt niet ingetrokken in de aanloop naar het kort geding, dat dient op donderdag 18 mei.

Regiozaterdag, 8 april 2017

Herinnering aan Tsjębbe Hettinga vasthouden

Burgwerd - Een regel uit een gedicht op de kademuur, een theatervoorstelling, een boek met herinneringen en een kunstwerk. Burgwerd wil de herinnering aan de Fryske dichter Tsjębbe Hettinga, die vier jaar geleden overleed, vasthouden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties