De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 8 november 2016.

Economiedinsdag, 8 november 2016

Voormalig tuincentrum wordt glazen markt vol bedrijvigheid

Dokkum - Als het aan de ondernemers Tjishe van der Meer en Sietze de Kievit ligt, wordt het voormalige tuincentrum aan De Veiling in Dokkum omgebouwd tot 'Glêzen Merke’. Met een coöperatie moeten de plannen verder gestalte krijgen.

Hoofdartikeldinsdag, 8 november 2016

Lonen omhoog helpt zuidelijke eurolanden

De Nederlandse bedrijvendelegatie die met het het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima naar Australië en Nieuw-Zeeland is afgereisd heeft een goed resultaat behaald. Volgens de eerste berichten hebben ze voor een bedrag van 125 miljoen euro aan mogelijke orders binnengehaald.

Regiodinsdag, 8 november 2016

Websites gemeenten zijn slecht beveiligd

Leeuwarden - Veel websites en het e-mail-verkeer van Nederlandse gemeenten zijn slecht beveiligd. Dat blijkt uit gegevens van Forum Standaardisatie, een dienst van de rijksoverheid. Ook de meeste Friese gemeenten hebben hun website en mailverkeer niet optimaal beveiligd.

Regiodinsdag, 8 november 2016

Mogelijk minder erfgoed digitaal door btw-twist

Leeuwarden - Het Deltaplan Digitalisering, het meerjarige project waarbij Fries erfgoed wordt gedigitaliseerd, moet mogelijk worden afgeslankt. Historisch centrum Tresoar ligt in de clinch met de Belastingdienst over de te betalen btw bij het project. Een strop van vele tonnen dreigt.

Regiodinsdag, 8 november 2016

Flats Huizum-West niet gesloopt maar opgeknapt

Leeuwarden - WoonFriesland gaat 198 flatwoningen in Huizum-West opknappen en niet slopen. De woningen aan de Jan van Scorelstraat, de Dirk Boutstraat en de Cornelis Trooststraat worden volgend jaar aangepakt. Dat niet iedere bewoner blij is met de opknapbeurt, bleek gisteravond tijdens de eerste van drie bewonersavonden.

Geloof & Kerkdinsdag, 8 november 2016

Pastor Jamal: vluchtelingenstroom is een kans

Bijna negenduizend bezoekers uit heel het land waren naar de jaarlijkse dag van Open Doors gekomen, een organisatie die opkomt voor vervolgde christenen. Onder hen waren duizend kinderen die hun eigen programma’s volgden. Het thema was dit jaar 'Heel de kerk’, verwijzend naar het wereldwijde lichaam van Christus en naar ,,de heling van de Here God, die we samen nodig hebben", zei directeur Ruud Kraan.

Geloof & Kerkdinsdag, 8 november 2016

Nationale Synode: verdeeldheid kunnen we ons niet meer permitteren

Kiezen we voor een langzame dood of voor de opstanding van het lichaam van het christelijk geloof? Zo scherp stelde pinkstervoorganger Samuel Lee het tijdens de derde Nationale Synode, afgelopen zaterdag in Dordrecht. ,,Het is een historische dag", vond hij. ,,In 1618/1619 waren er bij de Synode van Dordrecht geen Ghanezen of Nigerianen aanwezig, geen Indonesiërs en geen Irakezen. En juist van christenen uit andere delen van de wereld kunnen we leren hoe belangrijk samenwerken is en dat we het ons niet kunnen permitteren om verdeeld te zijn; zie hoe de Armeense en Syrische kerken in hun eigen regio’s uit bittere noodzaak de handen ineen geslagen hebben." Zelf had hij ook moeten leren dat een ander op een heel andere manier dan hijzelf vervuld kan zijn van de Heilige Geest. Maar ,,verdeeldheid is een tumor die ons langzamerhand doodvreet", herhaalde hij een paar keer.

Sportdinsdag, 8 november 2016

Kistemaker is grof en plat, maar heeft piepklein hart

Wie zit er nog op Simon Kistemaker te wachten? Dat vraagt de hoofdpersoon van de biografie De Kist zich af op een winterse dag in 2015. Op dat moment stopt een bus vol supporters van De Graafschap voor zijn deur. Het uitduel tegen Telstar is op het laatste moment afgelast, terwijl de bus al onderweg is vanuit De Achterhoek. Er wordt gestemd en unaniem besloten: 'We gaan naar Simon’. En dus rijdt het gevaarte onaangekondigd naar Heemskerk, waar hun held rustig in de woonkamer voor de televisie zit. ,,We komen je halen, Simon", zijn de woorden van de zegsman in de bus als de voordeur opengaat.

Sportdinsdag, 8 november 2016

Hospes moet niet meer alles willen controleren

Heerenveen - Alles had hij op de 500 meter tijdens de KNSB-cup van anderhalve week geleden gezet, maar op het moment suprême ging het niet zoals Jesper Hospes wilde. Waar zijn collega-sprinters komend weekeinde in het Chinese Harbin aan het World Cup-seizoen beginnen, zit de 28-jarige Heerenvener thuis. En dat steekt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties