De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 24 maart

Archief

De artikelen van donderdag, 8 november 2007.

Cultuurdonderdag, 8 november 2007

Studentenorkest speelt Bach en ‘Pirates’

Leeuwarden - Het Studentenorkest van de Christelijke Hogeschool Nederland (CHN) organiseert samen met het CHN koor, studenten van de minor Humanitarian Hospitality Management en leerlingen van basisschool Prins Constantijn in Leeuwarden een benefietconcert voor een project in Port Alfred, Zuid-Afrika.

Cultuurdonderdag, 8 november 2007

Van Darfur naar een modern sprookje

Leeuwarden - Het Noordelijk Filmfestival stond gisteren bij de opening van de 29ste editie eventjes stil bij de humanitaire ramp in Darfur. Daarna stortte het publiek zich op de zestig lange en veertig korte films die tot en met zondag te zien zijn in Leeuwarden en op Terschelling.

Hoofdartikeldonderdag, 8 november 2007

Slavernij is afgeschaft...

Het is tweehonderd jaar geleden dat de transatlantische slavenhandel is afgeschaft. De Verenigde Naties gedenken dat feit deze maand en het is geen feestvreugde die daarbij overheerst. Een officieel verbod op het behandelen van mensen als koopwaar heeft die praktijk niet doen verdwijnen maar ondergronds doen gaan.

Regiodonderdag, 8 november 2007

Limiet op wegenbelasting

Leeuwarden - De opcenten op de wegenbelasting gaan in april 2008 met 19,5 punten omhoog. Afhankelijk van het gewicht van de auto, zal de autobezitter daardoor ongeveer dertig euro meer kwijt zijn. Als over een jaar blijkt dat de wegenbelasting in Fryslân boven het landelijk gemiddelde ligt, wordt de belastingverhoging bijgesteld. Dat heeft de Statenfractie van het CDA gisteren bewerkstelligd.

Regiodonderdag, 8 november 2007

Bananen moeten van strand

Terschelling/Ameland - De eigenaar van het schip Duncan Island moet het opruimen betalen van de bananen die dinsdagavond aanspoelden op Terschelling en Vlieland. Wat er na de opruimactie met het fruit gaat gebeuren, is onduidelijk.

Regiodonderdag, 8 november 2007

‘Wij zetten geen kind op straat’

Leeuwarden - Als het Rijk de meerkosten voor jeugdzorg weigert te betalen, dan moet de provincie de opdracht teruggeven. Dat vindt de Statenfractie van het CDA. ,,Als we geen geld van het Rijk krijgen, dan moeten we heel consequent zijn en de opdracht maar teruggeven. Wij zetten geen kinderen op straat”, zei Statenlid Bert Nijboer gisteren. De provincie kan niet verantwoordelijk zijn voor jeugdzorg als het Rijk de kosten niet voor zijn rekening neemt, vindt het CDA.

Regiodonderdag, 8 november 2007

‘Winkels veel langer open voor toerisme’

Leeuwarden - Winkels in het Noorden moeten langer open blijven om het toerisme te bevorderen. Dat is een van de aanbevelingen van onderzoeker A. Postma van de CHN. Hij presenteerde zijn bevindingen vanmorgen op het internationale congres over toerisme rond de Noordzee.

Regiodonderdag, 8 november 2007

Weer geen besluit over Zuiderzeelijn

Leeuwarden - Het kabinet heeft nog steeds geen besluit genomen over het wel of niet aanleggen van de Zuiderzeelijn. Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat heeft een afvaardiging noordelijke bestuurders gisteren laten weten meer tijd nodig te hebben voor een besluit. De bestuurders zijn ,,zwaar teleurgesteld”. Politici in Fryslân zijn ,,moedeloos”.

Geloof & Kerkdonderdag, 8 november 2007

Gezamenlijk Sint-Maartenfeest kerken Dokkum

Dokkum - Dit jaar valt het feest van Sint-Maarten op zondag. Reden voor de bij de Raad van Kerken Dokkum aangesloten kerken het feest samen te vieren, mede door de goede ervaringen die zijn opgedaan met de Dag van de Glimlach en de Drie koningentocht door Dokkum.

Geloof & Kerkdonderdag, 8 november 2007

De kernkerk wordt bermkerk

Groningen - Wat heeft prof. dr. Gijs Dingemans met het instituut kerk? Veel, bleek tijdens een symposium over zijn nieuwe boek gisteren in Groningen. Maar juist dat leverde hem kritiek op van zijn collega-theologen. Dingemans’ vurige streven naar de kerk als platform voor dialoog in de samenleving struikelt over de realiteit. Aan het einde van de middag erkende de theoloog dat hij zijn les heeft geleerd.

Sportdonderdag, 8 november 2007

Flyers dichtbij halve bekerfinale

Heerenveen De ijshockeyers van de Vadeko Flyers uit Heerenveen hebben zich gisteravond door een 4-2 overwinning op Ruijters Eaters Geleen zo goed als verzekerd van een plaats in de halve bekerfinale. De setstanden in Thialf waren 2-1, 2-0, 0-1.

Sportdonderdag, 8 november 2007

Immers vrijuit na beelden Den Haag

Den Haag ADO Den Haag kan Lex Immers zondag in het duel met FC Den Bosch normaal inzetten. De tuchtzaak tegen de speler wegens een rode kaart in het verloren bekerduel (1-3) vorige week donderdag met Jong Heerenveen is geseponeerd.

Sportdonderdag, 8 november 2007

Gerlof Kolk nieuwe damkoning van Fryslân

Burdaard - Gerlof Kolk mag zich een jaar lang de beste dammer van Fryslân noemen. De 24-jarige uit Britsum afkomstige Leeuwarder versloeg gisteravond in de derde partij van de noodzakelijke barrage concurrent Bastiaan Hollander. De beide dammers maken er in Dorpshuis Pro Rege in Burdaard een boeiend gevecht van, waarbij Kolk uiteindelijk aan het langste eind trekt. En zo krijgt het FK, vier dagen later dan gepland, dan toch nog een nieuwe damkoning.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties