De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 8 februari 2018.

Economiedonderdag, 8 februari 2018

Schoorsteen tegen geuremissie Storteboom

Kornhorn - Kippenslachter Storteboom wil in Kornhorn een nieuw luchtzuiveringsysteem gaan gebruiken. Daarvoor moet onder meer een schoorsteen van vijftien meter hoogte worden neergezet. Het bedrijf vraagt in de aanvraag voor de omgevingsvergunning meteen ruimte om de verwerkingscapaciteit in de toekomst te kunnen verhogen.

Economiedonderdag, 8 februari 2018

Royal Smilde blijft op overnamepad

Heerenveen - Royal Smilde in Heerenveen heeft de omzet afgelopen jaar met 10 procent verhoogd naar zo’n 250 miljoen euro. De komende jaren moet het groeipercentage nog verder oplopen. Dat zegt directievoorzitter Ronald Prince.

Hoofdartikeldonderdag, 8 februari 2018

Financiële turbulentie, fundament is goed

De beurzen zijn gisteren weer wat opgekrabbeld nadat bijna alle fondsen dagenlang in waarde waren gedaald. Die daling, die door sommige professionele beleggers als een ‘gezonde correctie’ wordt beschouwd, leidde bij onervaren kleine beleggers tot nogal wat actie, hoewel er volgens broker BinckBank, bij wie de telefoon roodgloeiend stond, van paniek geen sprake was.

Regiodonderdag, 8 februari 2018

Arriva: nieuw stationsgebied Leeuwarden is onveilig

Leeuwarden - Het nieuwe stationsgebied en het nieuwe busstation in Leeuwarden leveren gevaarlijke situaties op. Dat zegt Joyce de Vries van vervoersbedrijf Arriva. Zij baseert zich op ervaringen van buschauffeurs, die hun beklag hebben gedaan bij de leiding van het bedrijf. Arriva heeft zijn opdrachtgever, de provincie Fryslân, intussen op de hoogte gesteld van de klachten.

Regiodonderdag, 8 februari 2018

Pakje kauwgum bleek van belang voor redding

Witmarsum - Wat als Jildert Wijbenga en Jesse van der Heide uit Arum niet nog even een pakje kauwgom hadden wilden halen, op 28 mei 2017? Hadden ze dan wel gezien dat de toen 81-jarige Henk Seerden te water was geraakt? En hadden ze dan wel tijdig Johan van der Schaaf kunnen roepen, die het water in sprong en Seerden hielp? Het zijn vragen die gelukkig niet beantwoord hoeven worden. Want de drie wisten de man uit Franeker te redden. Voor die heldendaad werden ze gisteren in Sneek gehuldigd.

Regiodonderdag, 8 februari 2018

Nieuwe roeden voor molen Windlust Burum

Burum - Het was best een beetje spannend, zegt Jacqueline Brauwers. De nieuwe roeden voor de Burumer molen moesten worden aangevoerd door een smal straatje. Het was even de vraag of dat allemaal goed zou gaan. ,,Maar het liep gesmeerd”, aldus de voorzitter van de Stichting Erfgoed Kollumerland en Nieuwkruisland, de eigenaar van Windlust.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties