De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Archief

De artikelen van maandag, 8 februari 2016.

Sportmaandag, 8 februari 2016

Heerenveen slaat op tilt na ‘flipperkastvoetbal’

Heerenveen - En dus was het zaterdagavond na drie overwinningen op rij weer tijd om de wonden te likken. Op het moment dat Heerenveen zich verzoend leek te hebben met een gelijkspel, sloeg Twente via Jerson Cabral (raakte de bal verkeerd) en Hakim Ziyech toe. De laatste snoerde na de 1-3 de Friese fans heel provocerend de mond; een ongepaste reactie van een speler die de hele jeugdopleiding van de club heeft doorlopen.

Sportmaandag, 8 februari 2016

Van Aken: twee keer rood in maand tijd

Joost van Aken staat niet bekend als een notoire kaartenpakker. De 21-jarige verdediger van sc Heerenveen werd zaterdagavond in het thuisduel met FC Twente na twee keer geel uit het veld gestuurd. Voor de eerste keer in de eredivisie. Toch was het alweer de tweede keer in een maand tijd dat hij de rode prent voorgetoverd kreeg.

Sportmaandag, 8 februari 2016

Alarmfase één: zo stevent Cambuur af op degradatie

Groningen - Het is dat oud-Cambuurspeler Marcel Ritzmaier NEC de 1-1 bezorgde tegen De Graafschap, maar anders was Cambuur na de 2-0 nederlaag in Groningen gisteren voor het eerst dit seizoen de rodelantaarndrager in de eredivisie geweest. Als dát geen wake-upcall is voor clubleiding, staf en de spelers, geeft dat te denken. Waar de Doetinchemmers de smaak te pakken hebben, is Cambuur na de winterstop meer dan ooit dolende in wat een zoektocht naar broodnodige punten is. Het is vijf voor twaalf en het roer moet dus om.

Sportmaandag, 8 februari 2016

Aan zelfkritiek geen gebrek, aan goals wel

Om te scoren, moet je eerst wel wat creëren." Het was een bijna 'Cruijffiaanse’ wijsheid, uitgesproken door Valmir Berisha. De Zweedse spits mocht gisteren in de slotfase tegen FC Groningen weer eens speelminuten maken in de hoofdmacht van Cambuur, maar een heldenrol zat er niet in. Net zomin overigens als voor nieuweling Kevin van Veen. Beide aanvallers konden geen vuist maken in een elftal dat niet draait.

Sportmaandag, 8 februari 2016

LDODK wint van KZ



ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties