De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Archief

De artikelen van maandag, 7 september 2015.

Hoofdartikelmaandag, 7 september 2015

Het wantrouwen van overheid groeit terecht

Het rapport van de Nationale Ombudsman over het falen van de overheid bij de invoering van nieuwe regels voor het persoonsgebonden budget (pgb), gaat niet alleen daar over. Aan de orde komt het falen van de overheid bij meerdere grote veranderprocessen, over een lengte van jaren. De Nationale Ombudsman ziet een patroon: de overheid leert niet van gemaakte fouten. En steeds zijn burgers de slachtoffers.

Regiomaandag, 7 september 2015

Steeds minder Friese gemeenten steunen schoolzwemmen

Leeuwarden - Steeds minder Friese gemeenten trekken nog geld uit om zwemles op de basisschool te stimuleren. Waar tien jaar geleden nog in negentien van de huidige 24 gemeenten een subsidieregeling gold voor schoolzwemmen, zijn dat er nu nog slechts zes. En volgend jaar stopt er opnieuw een gemeente mee. Veel scholen zijn meteen gestopt met het geven van zwemles, na het afschaffen van de subsidie.

Regiomaandag, 7 september 2015

2015Festival is ook gewoon een mooi feest

IJlst - Het is rond zessen en het is druk bij het standje met onder meer biologische pompoensoep op het ijsbaanterrein in IJlst, waar afgelopen zaterdag het 2015Festival gehouden werd. Niet alleen omdat het etenstijd is, maar ook omdat er net een kort plensbuitje overkomt en je onder de luifel ook prima kunt luisteren naar zanger Douwe Bob. Als de bui al na een minuut of vijf is overgewaaid voegen de paraplu- of capuchonloze bezoekers zich weer bij het publiek voor het podium.

Regiomaandag, 7 september 2015

Veel enthousiasme voor Drachtster actie

Drachten - Mensen melden zich aan als vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk, zamelen spullen in die ze aan vluchtelingen willen geven of willen geld storten. Het zijn enkele van de tientallen reacties die de actie Wij zijn gastvrij, die vrijdag is gelanceerd, tot nu tot heeft opgeleverd. Honderden mensen gaven al aan dat ze sympathie hebben voor de actie.

Sportmaandag, 7 september 2015

Sportcolumn: Een ArenA vol Waldorfen en Statlers

,,Kijk ze afdruipen", pruilde de een met Amsterdamse tongval. ,,Stelletje egoïsten", bromde de ander in minstens zo'n zwaar accent. ,,Miljoenen verdienen, dramatisch voetballen en dan te beroerd zijn om het publiek te bedanken."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties