De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 7 april 2017.

Hoofdartikelvrijdag, 7 april 2017

Klimaat blijft een heikel discussiepunt

De opwarming van het klimaat blijft een heikel discussiepunt. Vooral in de Verenigde Staten lopen de gemoederen hoog op nadat president Donald Trump met een decreet op 28 maart een groot deel van het klimaatbeleid van zijn voorganger Obama terugdraaide. Zo werd het verbod op het delven van steenkool uit federaal gebied opgeheven en werden de regels voor de methaanuitstoot door de olie- en gasproductie versoepeld. Zeventien staten willen via een rechterlijke uitspraak het decreet terugdraaien.

Regiovrijdag, 7 april 2017

Verbouwlening voor ouderen populair

Leeuwarden - Steeds meer Friese gemeenten willen een zogenoemde blijverslening aanbieden, een lening voor ouderen die hun huis willen aanpassen om langer zelfstandig te kunnen wonen. Na de gemeente Ooststellingwerf, die in januari als eerste Friese gemeente deze lening introduceerde, hebben ook buurgemeenten Weststellingwerf, Heerenveen en Smallingerland zo'n lening in voorbereiding. Ooststellingwerf verwacht dat ook veel andere Friese gemeenten zullen volgen.

Regiovrijdag, 7 april 2017

Achtkarspelen wil gunning taxivervoer terugdraaien

Buitenpost - De gemeente Achtkarspelen zal er alles aan doen om de voorlopige gunning van het WMO- en leerlingenvervoer in Noordoost-Fryslân terug te draaien. Dat beloofde wethouder Sjon Stellinga (PvdA) gisteravond in de raadsvergadering. Wel voegde hij eraan toe dat hij geen valse hoop wilde geven en dat hij die poging weinig kans gaf.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties