De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 7 april 2015.

Hoofdartikeldinsdag, 7 april 2015

De PvdA-shock en de strategie van de SP

De Friese PvdA belandde in een soort shocktoestand toen CDA, VVD, FNP en SP vorige week hun coalitie aankondigden voor het provinciaal bestuur. Voor het eerst in bijna zeventig jaar staat de PvdA buitenspel. PvdA-gedeputeerde Jannewietske de Vries noemde dat 'dieptriest voor Fryslân'. Die kwalificatie geeft aan hoe verbijsterd de Friese sociaaldemocraten zijn nu de vanzelfsprekendheid van hun deelname aan de coalitie ruw is afgebroken.

Regiodinsdag, 7 april 2015

Súdwest-Fryslân houdt hoop op dijkturbines

Makkum - De gemeente Súdwest-Fryslân en het CDA gaan door met hun lobby om minister Henk Kamp te bewegen om toch te kiezen voor windmolens langs de Afsluitdijk in plaats van een windpark in het IJsselmeer bij Makkum.

Regiodinsdag, 7 april 2015

Clubs willen geen aansprakelijkheid dug-outs

Buitenpost - Sportverenigingen in Achtkarspelen willen niet aansprakelijk worden voor de opstallen op hun sportterrein. Ze vrezen de financiële en juridische consequenties en denken dat de verantwoordelijkheid vrijwilligers afschrikt om in het bestuur zitting te nemen.

Regiodinsdag, 7 april 2015

Dorpen zijn verdeeld over participatieplan Dantumadiel

Damwâld - Meer zelf doen, meer zelfredzaamheid en de eigen kracht vinden. Die houding wil de gemeente Dantumadiel bevorderen met het nieuwe beleid van burgerparticipatie, passend 'It is oan jo' genoemd. Eind maart nam de gemeenteraad daarover een voorstel aan.

Regiodinsdag, 7 april 2015

Het werd steeds moeilijker om als melkboer te blijven bestaan

Surhuizum - ,,De hannel by de streek wurdt hieltiten minder." Hielke Atsma (63) en zijn vrouw Nynke Bouma (61) zeggen dat ze al langer praatten over het stoppen met hun bedrijf. Maar het werk bleef leuk en Atsma genoot altijd weer van het rondrijden en de vrijheid die hij als zelfstandig melkboer had.

Geloof & Kerkdinsdag, 7 april 2015

Ds. Jan Hofstra, directeur Karmelklooster, overleden

Drachten - Dr. Jan Hofstra uit Drachten is zaterdag 4 april op 69-jarige leeftijd overleden. Hofstra werd vorige week onwel tijdens de Witte Donderdagviering in de Martinuskerk in Gytsjerk, waar hij in deeltijd predikant was van de Protestantse Gemeente Trynwâlden. Hij is naar ziekenhuis MCL in Leeuwarden gebracht. Collegapredikant Hille Vlasman heeft de dienst beëindigd.

Geloof & Kerkdinsdag, 7 april 2015

21 vieringen in de Goede Week

U zult het wel druk hebben met de Kerst? Het is een bekende vraag in pastorale kringen. Een vraag die ik altijd steevast beantwoord met: 'Och, Kerst is Kerst, maar met Pasen is het veel drukker!' In deze Goede Week stonden vanaf Palmzondag 21 vieringen op het programma. Wanneer je zo'n twintig jaar als priester bezig bent denk je wel eens: wel fijn dat het niet allemaal voor het eerst is, maar het moet wel gebeuren.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties