De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 7 maart 2017.

Achtergronddinsdag, 7 maart 2017

Op naar een gezonde visstand in Waddenzee

Van de meer dan honderd vissoorten die in de Waddenzee voorkomen, zijn er slechts tientallen het hele jaar aanwezig. Dit zijn vooral de wat kleiner grondvissen, grondels en botervissen, maar ook de bot. De andere soorten blijven maar een deel van hun leven in de Waddenzee. Scholletjes gebruiken de beschutte geulen en platen om er op te groeien voordat ze de Noordzee inzwemmen. Zeeforel passeert de Waddenzee op zoek naar de Drentse beken en de haring komt naar de kwelders om te paaien.

Achtergronddinsdag, 7 maart 2017

Het Waddenbeheer moet vooral slimmer

Het is niet nodig om één nieuwe organisatie op te tuigen voor het beheer van de Waddenzee. Laat de huidige beheerders van de zee beter en slimmer met elkaar samenwerken.

Hoofdartikeldinsdag, 7 maart 2017

Turkse politiek hier buiten de deur houden

Er is een forse diplomatieke rel tussen Nederland en Turkije in de maak over een geplande campagne van Turkse ministers alhier. Het kabinet onderzoekt of het mogelijk is te voorkomen dat de bewindspersonen hier actie gaan voeren voor een referendum. Volgende maand gaan de Turken in eigen land en in het buitenland naar de stembus om zich uit te spreken over het vergroten van de macht van president Erdogan. Volgens critici glijdt Turkije hierdoor verder af in de richting van een dictatuur.

Regiodinsdag, 7 maart 2017

Vragen bij snelheidsmetingen op de N31

Leeuwarden - Het lijkt erop dat de snelheidscampagne op de N31 minder effectief is geweest dan Rijkswaterstaat en de politie vorige week deden voorkomen. De snelheidsmetingen na afloop van de campagne zijn gedaan in een week met winters weer, en bovendien zijn de dagen waarop is gemeten onvergelijkbaar met elkaar. Dat blijkt uit een analyse van de onderzoeken door het Friesch Dagblad. Rijkswaterstaat vindt dat de gegevens ondanks de verschillen een betrouwbaar beeld geven.

Regiodinsdag, 7 maart 2017

Friese opvang schildpadden breidt fors uit

Harkema - Stichting Schildpaddenopvang Nederland opent dit najaar een tweede vestiging in Harkema in de voormalige supermarkt van Poiesz aan de Warmoltsstrjitte. Daarmee loopt de stichting vooruit op de verwachte forse groei in de vraag naar opvang. Op de nieuwe locatie kunnen 10.000 schildpadden terecht.

Regiodinsdag, 7 maart 2017

Zorgen ondernemingsraad Caparis over groenwerkers

Drachten - De ondernemingsraad van sociale werkvoorziening Caparis spreekt zijn zorg uit over de ,,ad hoc actie" van vier gemeenten om 150 Caparismedewerkers van het groenonderhoud per 1 april in dienst te nemen. Het personeelsorgaan wil dat er zorgvuldig met de betrokken medewerkers wordt omgegaan.

Sportdinsdag, 7 maart 2017

Oudega is het heilige vuur voor eventjes kwijt

Oudega - Na de eerste drie duels in de vijfde klasse D stond Oudega keurig op een gedeelde tweede plek. Het verzamelde zeven punten en na jaren van leed in de kelder van het amateurvoetbal, leek het de ploeg uit de gemeente Súdwest Fryslân eindelijk eens voor de wind te gaan. Dertien wedstrijden, zeven punten en een wachtkamer vol aan geblesseerde spelers verder is Oudega inmiddels weer een laagvlieger in de laagste klasse van de standaardcompetities.

Sportdinsdag, 7 maart 2017

Sport in druk: Handboek voor iedereen die weleens naar een koers kijkt

Het is u vast niet ontgaan dat het wielerseizoen ook in West-Europa weer is begonnen. Vanaf het moment dat het profpeloton in het laatste weekeinde van februari in de Omloop het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne voor het eerst weer over de Vlaamse kasseienklimmetjes dokkert, slingeren Sporza´s zelfbenoemde wielerprofeten Michel Wuyts en José de Cauwer weer wekelijks termen als 'ribbedebie´, 'bidon collé´ en 'linkeballen´ de Nederlandse en Belgische huiskamers in.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties