De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Archief

De artikelen van maandag, 7 december 2009.

Cultuurmaandag, 7 december 2009

Moke mist net dat beetje extra

Er zijn van die bands die live beter zijn dan op cd. Ze brengen iets extra’s bij een concert. Vaak is dat een bepaald soort energie die een band op het podium kan uitstralen, misschien veroorzaakt door het plezier dat ze hebben in hun spel. Er zijn ook bands die live tegenvallen. Zo’n band is Moke. Na twee succesvolle albums volgt nu een even zo succesvolle tour langs het Nederlandse clubcircuit met grotendeels uitverkochte zalen. Dat was vrijdagavond ook in Poppodium Romein het geval.

Hoofdartikelmaandag, 7 december 2009

Afghanistan, Nederland...

Het Nederlandse volk moet er zich maar op voorbereiden: ook na 2010 zullen ‘onze jongens en meiden‘ in Afghanistan zijn. De Amerikaanse president Obama, de Verenigde Naties en de NAVO doen een dringend beroep op onder meer Nederland om mee te blijven doen aan de operaties in Afghanistan.

Regiomaandag, 7 december 2009

Landelijk netwerk goederenbanken

Leeuwarden - Mogelijk al over een jaar komen overal in Nederland kringloopwinkels waar minima voor de helft van de prijs kleding en huisraad kunnen kopen. Dat verwacht de Goederenbank Leeuwarden. De organisatie is al een poos bezig met het opzetten van een landelijk netwerk voor goederenbanken.

Regiomaandag, 7 december 2009

Een extraatje van Sinterklaas - eindelijk

Leeuwarden - Fanatiek waren ze de dagen voor 5 december aan het knutselen geslagen, de kinderen van de klanten van de Goederenbank Leeuwarden. Tientallen bouwplaten van een schoen werden keurig in elkaar gezet en zo mooi mogelijk versierd. Voor Sinterklaas.

Regiomaandag, 7 december 2009

‘Nu ze hier staan, denk ik: toch maar niet verkopen’

Drachten - De Grote Kerk in Drachten is in kerstsferen. In de adventsperiode is op zaterdagmiddag een expositie te bekijken van gedecoreerde kersteieren, schilderijen uit prentenbijbels en een verzameling kerststallen. Voor dat laatste onderdeel haalde Aukje van Dellen haar zolder leeg. Door Anneke Visser.

Regiomaandag, 7 december 2009

Natuurclubs verliezen leden, dierenclubs niet

Harlingen - De Waddenvereniging in Harlingen en zeehondencrčche Lenie ’t Hart in Pieterburen zijn dit jaar flink gegroeid wat betreft het aantal donateurs. ’t Hart kreeg er 1136 vrienden bij en staat nu met 62.549 begunstigers op nummer 11 in de jaarlijkse Vroege Vogels Parade van het gelijknamige VARA-radioprogramma. De Waddenvereniging scoorde 450 nieuwe donateurs en staat nu op 44.350, de dertiende plaats.

Regiomaandag, 7 december 2009

Door opdeling milder regime Boarnsterhim

Grou - De keuze voor de opheffing van de gemeente Boarnsterhim betekent waarschijnlijk een minder harde bezuiniging in de komende jaren. Uit geldnood voorzieningen afbreken in een dorp heeft weinig zin, als nu al bekend is dat de nieuwe gemeente van dat dorp diezelfde voorziening straks weer wil opbouwen.

Geloof & Kerkmaandag, 7 december 2009

Hoop voor een ieder in de duisternis

Kollumerpomp - In een goed bezet kerkgebouw van de Protestantse Gemeente van Kollumerpomp verzorgden vrijwilligers van Het Lichtpunt in Kollumerzwaag gisterochtend de kerkdienst. Er was geen preek, maar een boodschap van hoop in de themadienst ‘Dip-Dipper-Dipst’.

Geloof & Kerkmaandag, 7 december 2009

De Korte: straal als kerk gedragsverandering uit

Utrecht - ,,Een beter milieu begint nog steeds bij jezelf, ook bij ons als kerk.’’ Dat schrijft bisschop Gerard De Korte van bisdom Groningen-Leeuwarden in een verklaring naar aanleiding van de klimaattop in Kopenhagen die maandag begint.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties