De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 6 oktober 2012.

Economiezaterdag, 6 oktober 2012

Al decennia op zoek naar ziektevrij gewas

Kraggenburg | Voor de familie Vos uit Kraggenburg in de Noordoostpolder is de uitverkiezing tot Held van de Smaak afgelopen week een bekroning op de jarenlange zoektocht naar een aardappelras dat bestand is tegen de ziekte phytophthora. De verkiezing is onderdeel van de Week van de Smaak die morgen eindigt.

Hoofdartikelzaterdag, 6 oktober 2012

Kerk zonder ‘wereld’ is zichzelf niet meer

De protestantse gemeente van Leeuwarden (in wording) is niet het schoolvoorbeeld voor de kerk. Er is een slechte sfeer tussen kerkleden onderling en tussen bestuursorganen. Die sfeer is zo slecht dat de voorzitter van de synode - het landelijk bestuur van de Protestantse Kerk (PKN) - er zich publiekelijk over heeft uitgelaten. Hij stelde zich tijdens een bezoek aan Leeuwarden op de hoogte van de situatie en oordeelde zeer negatief over de uitstraling van de kerken op de Leeuwarder samenleving.

Regiozaterdag, 6 oktober 2012

Twee derde van misdrijven straks in dag afgedaan

Leeuwarden | Twee derde van alle misdrijven in Noord-Nederland zal vanaf volgend kalenderjaar binnen zes uur worden afgehandeld. Dat is het streven van het Openbaar Ministerie (OM). Het gaat om zo’n tienduizend zaken per jaar, dertig per dag. Nu gaan er nog minstens zes maanden overheen voordat veelvoorkomende criminaliteit als fietsendiefstal, vernielingen en caféruzies strafrechtelijk is afgedaan.

Regiozaterdag, 6 oktober 2012

Jongste molenaar leerde het vak praktisch in de achtertuin

Nijhuizum | Hij slaagde ruim voor zijn examen. Allard Ketelaar uit Nijhuizum mag sinds dit weekend in zijn eentje een molen bedienen. ,,Ik vind het geweldig, hoe dat stukje oude techniek werkt.”

Regiozaterdag, 6 oktober 2012

Een verplichte cursus voor een scootmobiel

Drachten | Elke Fries die een scootmobiel gaat rijden, zou direct bij ontvangst van het voertuig een uitgebreide training moeten krijgen. Het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân (ROF) en de Stichting Bevordering Verkeerseducatie (SBV) hebben een werkgroep geformeerd die onderzoekt of dat mogelijk is.

Sportzaterdag, 6 oktober 2012

SC Cambuur sluit eerste periode goed af

De kans op een periodetitel vergooide Cambuur maandag tegen Veendam. Toch was het na acht wedstrijden gisteravond tijd voor een tussenbalans. Die valt positief uit voor de Leeuwarders. In een sfeervol thuisduel klopte Cambuur Dordrecht: 2-1.

Sportzaterdag, 6 oktober 2012

7 oktober: de dag dat Alves voetbalhistorie schreef

Het is morgen op de kop af vijf jaar geleden dat Afonso Alves voetbalgeschiedenis schreef. Op 7 oktober 2007 schiet de Braziliaan in de thuiswedstrijd van sc Heerenveen tegen Heracles Almelo met scherp en scoort zeven keer. Een record in de Nederlandse eredivisie dat tot op de dag van vandaag staat als een huis. En Alves bevestigt die dag nog maar eens zijn status van een ‘bijzonder kind’ met exceptionele kwaliteiten en rare fratsen.

Sportzaterdag, 6 oktober 2012

Kruiswijk is de gelukkigste vader van de hele wereld

Arnold Kruiswijk miste vorige week zaterdag de geboorte van de eerste competitiezege van sc Heerenveen tegen NAC Breda. Enkele uren daarvoor was de 28-jarige verdediger getuige geweest van de geboorte van zijn dochter Marinte. Daarvoor wilde hij best een keertje een wedstrijd overslaan. ,,Er zijn soms belangrijker zaken in het leven dan voetbal”, vertelde Kruiswijk zonder gene.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties