De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 6 juli 2013.

Hoofdartikelzaterdag, 6 juli 2013

Sterft democratie in Egypte vroege dood?

Tot zo ver het democratisch experiment in Egypte? Gaan islam en democratie niet samen? Nu de strijdkrachten president Mohamed Mursi van de Moslimbroederschap aan de kant hebben geschoven, lijkt het erop dat Egypte een stap terugzet op de weg een volwaardige democratie te worden. De vrees bestaat dat met de militaire staatsgreep tegen Mursi - de eerste burger die president werd - in Egypte de tijden herleven van voor de Arabische Lente toen generaal Hosni Mubarak het land in een ijzeren greep hield.

Regiozaterdag, 6 juli 2013

Vechten als Vikingen

Noordwolde | Koken, smeden, vechten en trouwen zoals de Vikingen dat deden. Dit weekend wordt rond de Spokeplas en in het dorpscentrum van Noordwolde het Vikingfestival gehouden, een driedaags evenement met allerlei activiteiten die in het teken staan van de Noormannen.

Regiozaterdag, 6 juli 2013

Meer dan genoeg ideeŽn voor Nuon-pot

Leeuwarden | Overheden, marktpartijen en particulieren hoeven geen ideeŽn meer naar de provincie Frysl‚n te sturen over de besteding van driehonderd miljoen euro aan Nuon-gelden. De provincie heeft meer dan genoeg suggesties binnengekregen. Gisteren lagen er al 389 ideeŽn op de burelen van de afdeling van gedeputeerde Jannewietske de Vries; de brieven blijven nog steeds binnenstromen.

Regiozaterdag, 6 juli 2013

Flevoland wil Friese steun bij fusieverzet

Lelystad | De provincie Flevoland doet een beroep op de inwoners van Frysl‚n om ook bezwaar aan te tekenen tegen de plannen voor een fusie van Flevoland, Utrecht en Noord-Holland tot een landsdeel. Volgens Flevoland is het voornemen van minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken de opmaat tot een herindeling van alle Nederlandse provincies. Daar zouden dan uiteindelijk vijf landsdelen uit voortkomen.

Geloof & Kerkzaterdag, 6 juli 2013

Een encycliek van de leraar Ratzinger en de pastor Bergoglio

Twee pausen laten hun licht schijnen over het geloof: de leraar-theoloog Ratzinger en de pastor Bergoglio. Het geloof is geen privť-zaak, stellen ze in hun gezamenlijke encycliek. Het moet worden uitgedragen.

Sportzaterdag, 6 juli 2013

Tannane traint op proef mee bij Heracles Almelo

Almelo | Oussama Tannane krijgt een kans om een contract bij Heracles Almelo te verdienen. De negentienjarige aanvaller, die naar verluidt ook in de belangstelling staat van SC Cambuur, is sinds gisteren op proef bij de eredivisionist. Hij zit zonder club nadat sc Heerenveen zijn aflopende contract niet verlengde. Bij Heracles komt Tannane coach Jan de Jonge weer tegen. Die was vorig seizoen trainer van de beloften van Heerenveen, waarvoor Tannane vaak in actie kwam.

Sportzaterdag, 6 juli 2013

Friezen grossieren in goud bij EK op de weg

Almere | Maar liefst vier Friezen hebben gisteren gouden medailles veroverd tijdens de tweede dag van het EK inlineskaten op de weg. Elma de Vries (Haule) en Chrispijn AriŽns (Wolvega) wonnen de puntenkoers. De Vries pakte met Manon Kamminga (Heerenveen) en Bianca Roosenboom ook de titel bij de aflossing op de weg. Datzelfde gold voor Lars Scheenstra (Ter Idzard) bij de mannen. Hij reed samen met de broers Michel en Ronald Mulder naar de overwinning in Almere.

Sportzaterdag, 6 juli 2013

Cambuur test Canadese international Massih Wassey

Leeuwarden | SC Cambuur test vanaf komende maandag Massih Wassey, een 25-jarige linkermiddenvelder. Wassey is geboren en getogen in Duitsland, maar doordat zijn moeder met een Canadees is getrouwd, beschikt hij over een Canadees paspoort. Wassey speelde in 2010 tweemaal voor het nationale elftal van Canada. De afgelopen twee jaar speelde hij voor SV Waldhof Mannheim in de Duitse Regionalliga (vierde niveau). Daarvoor kwam hij uit voor onder meer het belofteteam van Schalke 04.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties