De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 6 juli 2004.

Bijschriftdinsdag, 6 juli 2004

Onderdanig of ondermijnend

Gisteren zagen we hoe bij de mannen, vaders en meesters een flink deel van hun voetstuk is afgehaald waardoor zij ook van hun absolute troon zijn afgedaald

Bijschriftdinsdag, 6 juli 2004

160 bezoekers bij Tsjerke Iepen in

Sint-Jacobiparochie – De openstelling van de Groate Kerk in Sint Jabobiparochie in kader van het project Tsjerke Iepen heeft zaterdag ruim 160 bezoekers getrokken. De organisatie is daarmee ,,zeer tevreden’’, aldus Eelkje Hilarides.

Economiedinsdag, 6 juli 2004

Fusieplannen van landbouwclubs weer naar besturen

Drachten – De fusieplannen van de landbouworganisaties NLTO, WLTO en GLTO gaan weer terug naar de afzonderlijke besturen. Vorige week kwamen de landbouworganisaties niet tot een besluit. Aanleiding daarvoor was de financiële positie van de afzonderlijke organisaties zo meldden diverse bronnen.

Economiedinsdag, 6 juli 2004

Accountants Drachten samen met Groningen

Drachten - Per 1 juli is Aa&E Accountants een samenwerking aangegaan met AKSOS Accountants uit Groningen. De combinatie zal opereren onder de naam Aa&E + AKSOS Accountants. Door deze samenwerking ontstaat een kantoor met circa 25 medewerkers in Drachten. Aa&E Accountants is sinds 2000 als zelfstandige organisatie actief.

Economiedinsdag, 6 juli 2004

Glaverbel Leeuwarden wordt weer Boelens

Leeuwarden - Vlakglasproducent Glaverbel heeft zijn groothandelsbedrijven Glaverbel Leeuwarden en Glaverbel Groningen per 1 juli 2004 verkocht. De nieuwe directeur-eigenaar van deze twee bedrijven uit de voormalige Boelens Groep is de heer H.M. (Herman) Hoekstra, die de activiteiten weer zal voortzetten onder de naam Boelens Glas - Best Glas. Bij de vestigingen in Leeuwarden en Groningen werken respectievelijk 10 en 5 mensen.

Hoofdartikeldinsdag, 6 juli 2004

…en de humaniteit

De raad, het geweten…

Regiodinsdag, 6 juli 2004

Friese dokters boycotten taxiregeling

Leeuwarden - Friese huisartsen weigeren mee te werken aan de uitvoering van de nieuwe regeling voor taxivervoer. Ze accepteren het niet dat een groot deel van hun patiënten geen vergoeding meer krijgt voor het vervoer naar het ziekenhuis. Door de benodigde formulieren niet in te vullen, willen de dokters een verruiming van de regeling afdwingen.

Regiodinsdag, 6 juli 2004

Dick de Boer: top-6 positie is erg optimistisch

Leeuwarden – Cambuur Leeuwarden heeft maandag voor het eerst weer getraind. Er waren veel nieuwe gezichten en iedereen is weer fit. Voor trainer Dick de Boer was het het moment waar hij de hele vakantie naar heeft uitgekeken. Na een seizoen waarin de Leeuwarders op de zestiende plek eindigden, heeft hij kunnen kopen wat hij wilde hebben. Cambuur moet aan het einde van de nieuwe competitie bij de beste zes staan.

Regiodinsdag, 6 juli 2004

Cambuur stelt jubileumwedstrijden uit

Leeuwarden – Cambuur oefent deze zomer niet tegen drie aansprekende Europese tegenstanders. Aanvankelijk wilde de Leeuwarder eerste divisionist het 40-jarig jubileum opluisteren met een serie van drie duel. Allemannia Aachen is de enige tegenstander die tot nu toe werd vastgelegd.

Regiodinsdag, 6 juli 2004

De vrijdagavond is weer voor Cambuur Leeuwarden

Leeuwarden - Cambuur Leeuwarden speelt zeventien van de achttien thuisduels op vrijdagavond. Aan het slot van de competitie moeten de Leeuwarders op eigen veld één keer op maandagavond (tegen Eindhoven) aantreden. Op zondag 15 augustus bijten de Leeuwarders het spits af in de uitwedstrijd tegen degradant Volendam. Dat duel staat te boek als een risicowedstrijd. Het programma van Cambuur Leeuwarden ziet er als volgt uit:

Regiodinsdag, 6 juli 2004

Veel voorbehoud in wedstrijdprogramma van Heerenveen

Leeuwarden – SC Heerenveen speelt dit seizoen 22 wedstrijden op zaterdag, waarvan twaalf in het eigen Abe-Lenstrastadion. Bij de helft van dat aantal wedstrijden is echter sprake van een voorbehoud indien Heerenveen, of de tegenstander, nog Europees voetbal speelt. In dat geval zal het duel worden verschoven naar de zondag. Dan dienen de Friezen wel de knock-out ronde van het UEFA Cuptoernooi (op donderdag 16 en 30 september) te overleven en zich te plaatsen voor de groepsfase.

Regiodinsdag, 6 juli 2004

Toch feest na droevig schooljaar in Ureterp

Ureterp - De scholieren van de christelijke basisschool De Opdracht in Ureterp nemen deze week afscheid van het schooljaar: net als alle andere basisscholieren in het Noorden. Voor de Ureterper kinderen was het echter niet zomaar een jaar, maar één met een zwart randje.

Regiodinsdag, 6 juli 2004

Leeuwarden: ambtenaar moet homo’s huwen

Leeuwarden – Een meerderheid van de Leeuwarder raad houdt vast aan haar standpunt dat ambtenaren van de burgerlijke stand alle huwelijken en partnerschappen moeten voltrekken of registreren. Dat bleek maandagavond tijdens de raadsvergadering van Leeuwarden waar werd gesproken over het nieuwe trouwbeleid van het college.

Regiodinsdag, 6 juli 2004

Veel late vakantiebeslissers

Leeuwarden - Het slechte weer in Nederland en het einde van het Europees kampioenschap voetballen lijken te zorgen voor een recordaantal last-minute boekingen. Ook voor vakanties in Fryslân komen de boekingen laat op gang, meldt promotiebureau Fryslân Marketing.

Regiodinsdag, 6 juli 2004

Positief, ondanks reis vol pech

Drachten- Hij zat nog geen twee weken op zijn stageadres in Zuid-Afrika of hij werd overvallen en met een mes gestoken.

Geloof & Kerkdinsdag, 6 juli 2004

Hulpmiddel bij maken beleidsplan

Leeuwarden - Het Protestants Landelijk Dienstencentrum (PLD) van de Protestantse Kerk in Nederland heeft een werkboek voor beleidsontwikkeling geschreven. Bronnen voor beleid moet gemeenten helpen bij het opstellen van inspirerende lange termijn plannen en concrete doelen.

Geloof & Kerkdinsdag, 6 juli 2004

Nieuw handboek over diaconiewetenschap

Leeuwarden - In september verschijnt een nieuw oecumenisch handboek over diaconie. Het is een initiatief van de oecumenische Diaconale Studiekring en het landelijk bureau DISK (Dienst in de Industriële Samenleving vanwege de Kerken).

Geloof & Kerkdinsdag, 6 juli 2004

‘De Geest waait door het Westerkwartier’

De Wilp – ‘De Geest waait waarheen Hij wil’, is de bekende spreuk uit de bijbel. Op dit moment is het aardig aan het waaien in de Gereformeerde Kerk van De Wilp-Siegerswoude. Net is er een cursus afgerond over de werking van de Heilige Geest, die liefst 92 deelnemers trok. Betrokkenen vertellen over het ,,ontstaan van een vlammetje dat christenen in beweging zet’’.

Geloof & Kerkdinsdag, 6 juli 2004

Veilig, gastvrij en nog net betaalbaar

Balk – Duitse ouders laten hun kinderen steeds minder makkelijk meegaan met een kampweek van de kerk in het buitenland. Kerkelijk jeugdwerker Dieter Rusche (43) uit Schwerin merkt het aan de aanmeldingscijfers. De fietskampweek die de Evangelisch-Lutherse Kerk jaarlijks in Fryslân organiseert, telt deze week niet meer dan 122 deelnemers. ,,Terwijl het er in de topjaren 180 geweest zijn.’’

Weerdinsdag, 6 juli 2004

Later onweersbuien

Het wordt zowel vandaag als morgen warm met flinke zonnige perioden. De maxima liggen vandaag rond 21, morgen rond de 22 graden. Later volgen onweersbuien, in de loop van de avond en nacht met een flinke plens water.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties