De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 6 juni 2017.

Cultuurdinsdag, 6 juni 2017

Alles is een ademtochtje in het grasland

Er is niets erger voor ouders dan een kind te verliezen. Vooral als dat plotseling en onverwacht gebeurt. Op brute wijze wordt dan het hart uit je lijf gescheurd. De zin van het leven en vooral de zin in het leven verdampt plots tot een nutteloos besef van het bestaan en je belandt in een soort vacuum van onbegrip en wezenloze aanwezigheid in een wereld die er niet meer toe doet.

Economiedinsdag, 6 juni 2017

Sms-actie voor biokoeien

Leeuwarden - Wakker Dier begint een sms-actie om biologische boeren te helpen hun koeien te redden.

Hoofdartikeldinsdag, 6 juni 2017

OM is te langzaam: geen straf overtreders

Het werd vorige week nog maar weer eens pijnlijk duidelijk hoe slecht het is gesteld met onderdelen van de Nederlandse rechtspraak. 'Ronduit problematisch´ is de term die de procureur-generaal bij de Hoge Raad gebruikte in zijn onderzoek naar bezwaren tegen de afdoeningen van bepaalde zaken door het OM. Hij heeft zijn rapport vorige week aangeboden aan de minister van Veiligheid en Justitie. Mensen die een voorstel van het OM krijgen om hun zaak via een boete zonder de rechter af te doen kunnen daartegen bezwaar maken, een zogenoemd verzet.

Regiodinsdag, 6 juni 2017

In Nij Beets gaat het protest tegen gaswinning gewoon door

Nij Beets - De gemeente Opsterland heeft al besloten geen proefboringen in de zoektocht naar aardgas toe te staan, maar in Nij Beets wierf de actiegroep Tsjingas zaterdag toch handtekeningen tegen de plannen van Vermilion.

Regiodinsdag, 6 juni 2017

Provincie lokt te weinig Friezen als toerist hun eigen omgeving in

Leeuwarden - Promovendus Jelmer Jeuring ziet dat de toeristische sector in Fryslân te weinig oog heeft voor 'nabijheidstoerisme´. Friezen moeten als een Marco Polo de eigen provincie gaan ontdekken.

Regiodinsdag, 6 juni 2017

Elfstedenfietsers moeten bikkelen door de wind

Bolsward - Het was lekker weer, maar een stevige wind maakte de Fietselfstedentocht van dit jaar tot een pittige. ,,Ook goed getrainde fietsers zeiden na de finish 'bliksems, het was pittig dit jaar´", zegt Stephan Rekker, voorzitter van de Stichting Fietselfstedentocht. ,,De laatste dertig kilometer hadden de fietsers voor de wind, maar bij de zeedijk had men grote delen wind tegen, en daar waait het hard."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties