De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 6 juni 2006.

Cultuurdinsdag, 6 juni 2006

Alles zit mee op Pinkpop 2006

In het pinksterweekend vindt in het Limburgse Landgraaf traditioneel het Pinkpopfestival plaats. Gisteren was het festival met 60.000 bezoekers uitverkocht; op zaterdag en zondag waren er zo’n 30.000 bezoekers. Een heel stuk meer dan de slechts 20.000 bezoekers die Pinkpop vorig jaar bezochten. Vele kritieken op het programma hebben er toe geleid dat de samenstellers hard gewerkt hebben aan een goed programma, met daarin zowel ’grote’ namen als aanstormend talent.

Dossierdinsdag, 6 juni 2006

De retro-trend heeft toekomst


Economiedinsdag, 6 juni 2006

'Maakindustrie voor Fryslân broodnodig'

Leeuwarden - Het bedrijfsleven in Fryslân is niet gebaat bij alleen maar aandacht voor de kennisindustrie. ,,Voor het behoud van het midden- en kleinbedrijf, waar het Noorden vooral van afhankelijk is, is het van groot belang dat er een balans blijft tussen de maakindustrie en de kennis. Die koppeling leidt tot winst.” Dat concludeert gedeputeerde P. Bijman naar aanleiding van een bezoek van 22 Friese ondernemers aan Finland eind vorige week. Opdrachten voor het Friese bedrijfsleven waren er niet. Dat was ook niet de intentie.

Hoofdartikeldinsdag, 6 juni 2006

Vermoeidheid...

Veel mensen in Nederland zijn eigenlijk alleen maar moe. Onderzoek onder jongeren wijst uit dat vooral meisjes tussen de twaalf en achttien vaak zo moe zijn dat ze de school verzuimen. Deze categorie heeft moeders die ook vaak lijden aan chronische vermoeidheid angst en aan depressieve gevoelens.

Sportdinsdag, 6 juni 2006

Harkema weet knop precies op tijd om te zetten


Sportdinsdag, 6 juni 2006

Minnertsga prolongeert bondszege

Franeker - Klasse verloochent zich nooit. Vanwege een verdraaide rugwervel bleef de suprematie van Chris Wassenaar de eerste maand van het kaatsseizoen binnen de perken, maar er was slechts één consult bij de kraker voor nodig om de verhoudingen - eerst Chris Wassenaar, dan een hele tijd niets en daarna de rest - te herstellen.

Sportdinsdag, 6 juni 2006

‘Wolle je winne fan Minnertsgea dan moatte je foar komme en foar bliuwe’

Franeker - Geen kaatser die zich meer bekommert om het lot van z’n broer dan Jacob Wassenaar. Niet dat hij zelf niets kan - wat heet: bij hém staat het klavertje vier op de schoorsteenmantel en bij z’n broer niet - maar toch: zonder z’n broer Chris zou het kaatsleven van Jacob Wassenaar er vast en zeker minder zonnig uitzien. Met enige zorg zag de jongste Wassenaar de afgelopen weken dan ook toe hoe z’n broer worstelde met z’n rug. ,,Ik wie op it lêst sa slim dat ik de ballen foar him oppakke moast omdat er sels net nei de grûn ta komme koe. No dan witst it wol.’’

Sportdinsdag, 6 juni 2006

Wommels beschikt over de langste adem in Jong Nederland partij


Sportdinsdag, 6 juni 2006

Zwaluwen terug op ’t oude nest


Sportdinsdag, 6 juni 2006

Be Quick Dokkum knokt zich naar handhaving


Sportdinsdag, 6 juni 2006

IJsselmeervogels naar titel dankzij penalty’s

Sneek - IJsselmeervogels heeft gisteravond in Sneek, zonder te spelen, beslag gelegd op het kampioenschap bij de zaterdagamateurs. De recordkampioen uit Spakenburg keek genoegzaam toe hoe Rijnsburgse Boys op het Zuidersporpark tegen ONS Sneek één doelpuntje te kort kwam om voor de tweede keer in de clubhistorie de titel te grijpen. Beide ploegen eindigden exact gelijk, waardoor uiteindelijk de beter genomen strafschoppen bepaalden dat ’De Rooien’ uit Spakenburg voor de dertiende keer in het bezit kwamen van de zaterdagtitel.

Sportdinsdag, 6 juni 2006

Ruud Pools is weer op dreef in Wolvega

Wolvega - De strijd om de nationale rijderstitel in de drafsport is nog lang niet beslist, tenminste niet als het aan Ruud Pools ligt. Hij was zaterdag in Wolvega met drie zeges de man van de avond. Hugo Langeweg junior, de regerend kampioen, bleef steken op één zege.

Sportdinsdag, 6 juni 2006

Bart Helmholt zet de toon in It Heidenskip


Sportdinsdag, 6 juni 2006

Sven Kramer fietst naar podium


Weerdinsdag, 6 juni 2006

Allengs warmerACTUEEL
Familieberichten
Advertenties