De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 6 april 2016.

Economiewoensdag, 6 april 2016

Een shovel die je ook in een manege kunt gebruiken

Bakkeveen - Eerst was er de elektrische zitmaaier, gevolgd door een terreinwagen op stroom. De elektrische shovel of grondverzetmachine is de derde groene tak aan de boom van Frisian Motors in Bakkeveen. ,,Onze zitmaaier is uit te rusten met verschillende hulpstukken. Maar klanten vroegen of er niet iets was van een groter kaliber", vertelt directeur Theo de Jong van Frisian Motors.

Economiewoensdag, 6 april 2016

Dassenschade niet groter in Fryslân

Leeuwarden - In twintig jaar tijd zijn er in Gaasterland al met al drie dassenburchten bij gekomen, blijkt uit de nieuwste gegevens. Ook elders in de provincie Fryslân is de dassenpopulatie stabiel gebleven. Dat schrijft het college van Gedeputeerde Staten in antwoord op vragen van het CDA en de VVD.

Hoofdartikelwoensdag, 6 april 2016

Onthullingen tasten positie overheden aan

De onthullingen van de zogeheten 'Panama Papers´ liegen er niet om: Nederlanders met een grote naam en Nederlanders met een kleine naam blijken de weg te hebben gevonden naar belastingparadijzen om minder of zelfs geen belasting te betalen. Rijke industriëlen bewandelen die weg, maar ook middenstanders. De gegevens over hen en over de deals zijn gelekt uit dossiers van een financieel-juridisch adviesbureau in Panama-Stad.

Regiowoensdag, 6 april 2016

Harlingen wil vluchtelingen wel plek bieden

Harlingen - Ze werden zeker gesteld: kritische vragen over de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum (azc) voor driehonderd vluchtelingen in Harlingen. Maar op de druk gezochte informatieavond die gisteravond in Trebol werd gehouden, leken de voorstanders van een azc op het Balklandterrein achter de Waddenhal in Harlingen toch in de meerderheid.

Regiowoensdag, 6 april 2016

Raad Dantumadiel wil pilot voor kleinschalige opvang

Damwâld - Het college van Dantumadiel gaat op verzoek van de gemeenteraad met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) in onderhandeling ovor een kleinschalige opvang van maximaal honderd mensen. Het wordt een hele toer om het COA ervan te overtuigen hiermee in te stemmen, aldus burgemeester Sicko Heldoorn. ,,Mar wy wolle ús hjirfoar ynsette."

Regiowoensdag, 6 april 2016

Fryslân moet ruim 1700 statushouders huisvesten

Sneek - De Friese gemeenten moeten dit jaar 1644 asielzoekers met een verblijfsstatus woonruimte aanbieden. Dat maakte burgemeester Tjeerd van der Zwan van Heerenveen gisteravond bekend tijdens een vergadering van de Vereniging Friese Gemeenten. Van der Zwan sprak daar als voorzitter van de Taskforce waarin gemeenten, provincie, COA, Vluchtelingenwerk en woningbouwcorporaties zitting hebben.

Sportwoensdag, 6 april 2016

Roorda: Laat me hier nog maar even zitten

Na wéér een jaar blessureleed kreeg Geert-Arend Roorda (28) bij Dordrecht een nieuwe kans in het profvoetbal. Toch koos hij deze winter voor een Australisch avontuur. Over een voetballende vakantieganger, die woont als een student.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties