De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 6 april 2012.

Cultuurvrijdag, 6 april 2012

Boekhandel Burgum roept op: koop niet bij Bol.com

Burgum | Boekhandel Burgum gaat de strijd aan met internetverkoper Bol.com. Boekhandelaars Franke Atsma en Anneke Jager hebben een advertentie geplaatst in de plaatselijke krant Actief, waarin ze consumenten oproepen voortaan boeken te bestellen via de webwinkel van de plaatselijke boekhandel en niet de ‘dikke bankrekening van bol.com’ te spekken. ,,We hebben in Nederland de Wet op de vaste boekenprijs. Veel mensen weten niet dat boeken overal hetzelfde kosten en Bol.com helemaal niet goedkoper is”, zegt Franke Atsma. ,,We vonden het tijd mensen eens te gaan voorlichten.”

Cultuurvrijdag, 6 april 2012

Kunstkabinet op reis voor restauratie

Leeuwarden | Een zeventiende-eeuws kunstkabinet en vijf schilderijen uit de collectie van het Fries Museum zijn deze week op transport gezet naar Maastricht. De werken maken deel uit van een groot restauratieproject dat het Fries Museum in januari is begonnen.

Economievrijdag, 6 april 2012

Transportsector pakt malafide doorstarts aan

Rijswijk | Werkgevers en werknemers in het transport hebben een stichting (Samdt) opgericht om een einde te maken aan ‘malafide doorstarts in de branche’. volgens de partijen zijn dit ondernemers die bewust op een faillissement hebben aangestuurd, om vervolgens met een schone lei weer een nieuwe onderneming op te starten.

Economievrijdag, 6 april 2012

Opdracht Proplan bij investering Emmeloord

Heerenveen | Proplan Ontwikkeling uit Heerenveen verzorgt de herontwikkeling aan de Zuiderkade in Emmeloord. Bestaande panden zullen deels worden vervangen door nieuwbouw. Deze week is hiervoor een intentieovereenkomst getekend. ,,De Zuiderkade herbergt een aantal populaire winkels, maar kan wel een facelift gebruiken. De gemeente zorgt dat het bestemmingsplan ruimte biedt voor de veranderingen”, zegt wethouder Willy Schutte van Noordoostpolder.

Hoofdartikelvrijdag, 6 april 2012

De dag waarop de hemel de aarde raakt

Deze vrijdag is anders dan andere vrijdagen. De kerk gedenkt vandaag de gebeurtenissen op Golgotha, de plaats waar Jezus na een lijdensweg stierf.

Regiovrijdag, 6 april 2012

Veel meer mensen doen beroep op voedselbank

Leeuwarden | Het aantal mensen dat aanklopt bij een voedselbank stijgt snel. Volgens Clara Sies van de Stichting Voedselbanken Nederland zijn er in het eerste kwartaal al net zoveel aanmeldingen als in heel 2011.

Regiovrijdag, 6 april 2012

Nuon-miljoenen naar natuur bij de Centrale As

Leeuwarden | Gedeputeerde Staten willen 37,5 miljoen euro besteden aan de maatregelen die gepland zijn rondom de Centrale As. Het totaalbedrag van de verbeteringen rond de nieuwe weg tussen Nijega en Dokkum ligt op 60 miljoen euro. Dan gaat het om alle maatregelen die niet bij de aanleg van de weg zelf horen, op het gebied van landschap, landbouw, natuur, water, recreatie en toerisme.

Regiovrijdag, 6 april 2012

Stroobos gaat na ongeluk bescheiden door met tv-show

Gerkesklooster-Stroobos | De live-uitzending van Doch it foar dyn Doarp van Omrop Fryslân is gisteren stilgelegd nadat twee motorrijders van 34 jaar uit Stroobos met elkaar in botsing waren gekomen. De beide mannen maken het naar omstandigheden goed.

Geloof & Kerkvrijdag, 6 april 2012

Jazzy ‘Dichtbij Mattheüs’ verrassend en ingetogen

Leeuwarden | Een jaarlijks terugkerend gebeuren. Dat moet de eigentijdse passievoorstelling Dichtbij Mattheüs worden. Gisteravond trok de voorstelling in het WTC Expo in Leeuwarden circa vierhonderd bezoekers.

Geloof & Kerkvrijdag, 6 april 2012

Alfrink was al in 1963 niet tegen de pil

Nijmegen | Kardinaal Bernard Alfrink (1900-1987) was in 1963 al niet tegen de pil als middel voor geboortebeperking. Het Vaticaan is nu nog steeds niet voor het gebruik van de pil als anticonceptiemiddel. Alfrink was zijn tijd dus ver vooruit.

Geloof & Kerkvrijdag, 6 april 2012

Goede Vrijdag, een God die zichzelf geeft voor de ander

Eén die sterft voor allen, het is het aloude zondebokmechanisme dat de eeuwen heeft overleefd. Maar hoe en waarom werkt het eigenlijk? Hans Weigand over

Sportvrijdag, 6 april 2012

Robert van Boxel geniet meer dan ooit van voetbal

Er zijn voetballers die sterk terugkomen van een zware blessure. Voetballers zoals Robert van Boxel. Na langdurige afwezigheid door een achillespeesblessure is hij bezig aan een prima seizoen bij SC Cambuur. En dat met een aflopend contract. Speelt hij volgend jaar nog steeds in Leeuwarden?

Sportvrijdag, 6 april 2012

Takak en Van der Laan terug in basis Cambuur

Leeuwarden | Middenvelder Jasar Takak keert in en tegen Veendam vanavond terug in de basis bij Cambuur. Hij vervangt de geblesseerde Oguzhan Türk. Ook verdediger Martijn van der Laan keert terug, al is onduidelijk op welke plaats: hij vervangt mogelijk als rechtsback de geschorste Wout Droste. Andere opties daarvoor zijn Alim Öztürk en zelfs Frits Dantuma en Lucas Bijker.

Sportvrijdag, 6 april 2012

Jubbega en Hoogkerk maken geen fout in strijd om titel

Leeuwarden | Jubbega en Hoogkerk blijven in de vierde klasse B van het zondagvoetbal verwikkeld in een verhitte titelstrijd. De nummers een en twee wonnen gisteren beide een inhaalduel op vreemde bodem.

Sportvrijdag, 6 april 2012

Marit Bouwmeester verliest de koppositie

Palma de Mallorca | Zeilster Marit Bouwmeester heeft gisteren bij het wereldbekertoernooi om de Trofeo Princesa Sofia voor de kust van Palma de Mallorca de koppositie in de olympische Laser Radialklasse moeten afstaan. De wereldkampioene kwam in de zevende en achtste race als veertiende en als tiende binnen. Daarmee zakte de Wartense naar de tweede plaats, op zes punten van Alicia Cebrian uit Spanje. In het matchracen werd het team van Mandy Mulder uitgeschakeld.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties