De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van maandag, 6 november 2017.

Hoofdartikelmaandag, 6 november 2017

De niet-genezende patiŽnt is geen last

Er is een kanteling ten goede in het euthanasiedebat. Onder artsen was die al gestart. Nu dringt die door in de politiek. Vorige week werd bekend dat justitie weer overweegt een arts te vervolgen wegens onzorgvuldigheid. Het betreft een huisarts die de wilsbeschikking van een vrouw heeft uitgevoerd nadat haar benauwdheidsklachten toenamen. Ze wilde geen verder longonderzoek meer. De arts is tegemoetgekomen aan het euthanasieverzoek van de patiŽnt, terwijl hij nog een alternatief zag dat de patiŽnt afwees.

Regiomaandag, 6 november 2017

Culturele Hoofdstad start met bouwput

Leeuwarden - Bijna gelijktijdig met de start van Culturele Hoofdstad wordt er in het centrum van Leeuwarden begonnen met vier grote bouwprojecten. Alle vier de projecten liggen op de looproute van culturele Ďhotspotsí Stadsschouwburg De Harmonie en Popcentrum Neushoorn naar de Blokhuispoort, het centrale punt van LF2018.

Regiomaandag, 6 november 2017

Het Bildt neemt afscheid met een rouwrandje

Sint Annaparochie - Afgelopen zaterdag stond Sint Annaparochie in het teken van het afscheid van de gemeente het Bildt. Voor veel Bilkerts was het een dag met gemengde gevoelens. Een goede vijfhonderd Bilkerts waren naar de Bildtse Slag gekomen voor het festival Ďt Bildt Leeft dat gehouden werd bij het afscheid van de gemeente. In het sportpark werden optredens gegeven van plaatselijke muzikanten en theatergezelschappen. Vele bezoekers ervoeren het echter niet als een moment voor een feestje.

Regiomaandag, 6 november 2017

Friese student in race voor medische prijs

Lemmer/Groningen - Een infuuspaal. Het is maar een onhandig ding. Als patiŽnt kun je er niet mee een trap af en je kunt er mee blijven haken, en als je Ďm vergeet, schiet de naald los met alle gevolgen van dien.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties