De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 20 maart

Archief

De artikelen van woensdag, 6 februari 2013.

Cultuurwoensdag, 6 februari 2013

Bundel Eeltsje Hettinga loopt goed

Leeuwarden | De poëziebundel Ikander van Eeltsje Hettinga is een groot succes. In drie maanden tijd zijn 160 van de 250 gedrukte exemplaren verkocht. Dat heeft de stichting Gerben Rypma, die de bundel heeft uitgegeven, gisteren bekendgemaakt.

Cultuurwoensdag, 6 februari 2013

Muziekbond haalt geld uit reserves

Leeuwarden | De Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân (OMF) haalt ruim vijfduizend euro uit de reserves om de circa tweehonderd muziekkorpsen niet op hoge kosten te jagen.

Cultuurwoensdag, 6 februari 2013

Museum Belvédère krijgt 200.000 euro

Oranjewoud | Museum Belvédère in Oranjewoud krijgt een eenmalige bijdrage van 200.000 euro van de BankGiro Loterij. Dat heeft een woordvoerster van de cultuurloterij gisteren bekendgemaakt. Het geld is bedoeld voor de vernieuwing van de museumwinkel en uitbreiding van het depot.

Cultuurwoensdag, 6 februari 2013

Juniorkunstuitleen in Sneek

Sneek | Galerie Peter Bax in Sneek is begonnen met een juniorkunstuitleen. Het is de eerste kunstuitleen voor kinderen en jongeren (van nul tot achttien jaar) in Fryslân. In de collectie zitten kunstwerken die volgens Bax geschikt zijn voor de baby-, kinder- of studeerkamer. Ook zijn werken te leen die gemaakt zijn door kinderen.

Economiewoensdag, 6 februari 2013

Stedin investeert fors in netten rondom Dokkum

Rotterdam | Stedin investeert dit jaar bijna een half miljard euro in de aanleg, het verbeteren en vervangen van gas- en elektriciteitsnetten. Dat is meer dan voorgaande jaren werd uitgetrokken, meldt de energienetbeheerder. De beheerder is actief in de regio’s Dokkum, Weert en Kennemerland en de provincies Zuid-Holland en Utrecht.

Hoofdartikelwoensdag, 6 februari 2013

Israël is beducht voor Syrië na tijdperk-Assad

De Syrische president Bashar al-Assad geniet na twee jaar burgeroorlog steeds minder het vertrouwen van zijn bondgenoten. De belangrijkste daarvan zijn Rusland, Iran en de Libanese Hezbollah-beweging.

Regiowoensdag, 6 februari 2013

Eén gemeente in Greidhoeke niet onrealistisch

Wommels | ,,It liket net in realistysk plan. Mar je moatte fansels neat útslute. Wêrom soe Súdwest-Fryslân net wer wat lytser wurde kinne? It is in gemeente mei wol in hiel protte doarpen.”

Regiowoensdag, 6 februari 2013

Straatverlichting bepaalt sfeer en veiligheidsgevoel

Heerenveen | ,,Je huiskamer zet je ook niet vol in het tl-licht als je ’s avonds gezellig een wijntje drinkt, waarom het centrum dan wel?”, vraagt Rixt Muller-Wind, projectleider van de Light Challenge, zich retorisch af. In het uitgaansgebied van Heerenveen zijn om die reden rücksichtlos geplaatste lichtmasten vervangen door aangelichte elementen, zoals authentieke klokjes in gevels. ,,Om een veilig huiskamergevoel te creëren.”

Regiowoensdag, 6 februari 2013

Cito-toets steeds minder belangrijk in Fryslân

Leeuwarden | De waarde die Friese basisscholen aan de Cito-toets hechten, die gisteren is begonnen, wordt steeds kleiner.

Geloof & Kerkwoensdag, 6 februari 2013

Present Smallingerland: een lustrum met de wens bekender te worden

Stichting Present Smallingerland bestaat vijf jaar. Het wordt vrijdag gevierd met een benefietconcert in de Bethelkerk in Drachten. De opdracht die er ligt is om meer steun van particulieren en bedrijven te krijgen nu subsidiegelden wegvallen.

Geloof & Kerkwoensdag, 6 februari 2013

Het duurt jaren voor er een nieuwe kerk staat

Nes | De Amelander katholieken hebben zondagmorgen een korte dienst en samenkomst in het Parochiehuis. Parochianen ontvangen hierover een brief aan huis. Na de viering die om elf uur begint, is er ontmoeting en kunnen mensen hun verhaal kwijt.

Sportwoensdag, 6 februari 2013

Smorenburg dit zaalseizoen niet meer in actie bij Mid Fryslân

Leeuwarden | Marvin Smorenburg gaat ervan uit dat hij het lopende zaalseizoen niet meer in actie zal kunnen komen voor korfbalhoofdklasser Mid Fryslân. Gisteren is zijn rechtervoet in het loopgips gezet, een soort skischoen, waarmee hij de komende twee weken zoet is. ,,Die zuigt de voet dan helemaal vacuüm, waardoor ik alleen mijn tenen nog kan bewegen. Over twee weken zal worden bekeken in hoeverre de achillespees is hersteld. Ik verwacht zelf dat ik daarna nog wel één of twee weken aan dat ding vastzit.”

Sportwoensdag, 6 februari 2013

Aris loopt in Weert als een losgeslagen bende tegen de lamp

Weert | Na de knappe thuiszege tegen Groningen, drie dagen eerder, liepen de basketballers van Aris Leeuwarden gisteravond in Weert tegen de de lamp. Na eerder dit seizoen al met 92-77 te hebben gewonnen greep het lager gerangschikte Stepco BSW middels een 82-79 (24-15, 16-26, 22-18 en 20-20) zege de laatste strohalm om nog wat het seizoen te maken. Maar dat kon de formatie van trainer/coach Erik Braal zichzelf aanrekenen. ,,We hadden graag het gaatje wat vergroot, maar op deze manier komen we nooit op de vierde plaats terecht”, aldus een zeer ontstemde Braal.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties