De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 6 januari 2018.

Regiozaterdag, 6 januari 2018

45 chauffeurs van Waaksma zonder werk

Kootstertille - Vijf chauffeurs van taxibedrijf Waaksma uit Kootstertille zijn overgestapt naar de bedrijven VMNN en Dorenbos. Dat laat Martin Vis, operationeel manager van VMNN weten. Maandag wordt de nieuwe aanbesteding in het WMO- en leerlingenvervoer van kracht. Het werk binnen deze aanbesteding wordt over vijf bedrijven verdeeld: NOF, VMNN, Dorenbos, Postma en Waaksma. Doordat VMNN en Dorenbos bij de nieuwe aanbesteding de helft van het werk toebedeeld hebben kregen, blijft er voor de bedrijven uit Noordoost-Fryslân weinig over.

Regiozaterdag, 6 januari 2018

Directeur Nordwin mag weer aan de slag


Regiozaterdag, 6 januari 2018

Einde mogelijk nabij voor het carbidkanon

Joure - Beelden van carbidverenigingen die schieten met omgebouwde giertanks behoren vanaf volgend jaar mogelijk tot het verleden. De Fryske Marren is de laatste gemeente van Noord-Nederland die het gebruik van deze zogenaamde carbidkanonnen toestaat, maar burgemeester Fred Veenstra zet op zijn blog vraagtekens bij de toekomst van de uit de kluiten gewassen carbidbus. “Die carbidkanonnen produceren enorme dreunen en het is de vraag of we dat met zijn allen nog wel moeten willen”, zegt hij in een telefonische toelichting.

Regiozaterdag, 6 januari 2018

Wetterskip houdt oprukken van rivierkreeft nauwlettend in de gaten

Leeuwarden - Ongeveer dertig jaar geleden werd de Amerikaanse rivierkreeft voor het eerst in Nederland gesignaleerd. Daarna heeft deze zoetwaterkreeft zich snel verspreid. Deskundigen schatten dat er inmiddels honderdduizenden kreeften in de Nederlandse wateren zitten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties