De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 5 oktober 2017.

Cultuurdonderdag, 5 oktober 2017

Verhalende reis door het Fryslân van Slauerhoff

Leeuwarden - ‘Alleen voor Friesland heb ik nog een zwak.’ Een opvallende zin uit een incompleet gedicht van de in Leeuwarden geboren Jan Jacob Slauerhoff (1898-1936). Temeer omdat de dichter en scheepsarts zijn geboortegrond dikwijls verliet. De jaarlijkse Slauerhoff Lezing gaat vandaag (op Slauerhoffs 81e sterfdag) voor het eerst over de naamgever zelf. Schrijver en antropoloog Gerrit Jan Zwier neemt ons in de Dorpskerk in Huizum aan de hand van zijn boek Alleen voor Friesland heb ik nog een zwak mee naar het Fryslân van Slauerhoff om zo de nog blanke regels van het onvoltooid vers in te vullen.

Hoofdartikeldonderdag, 5 oktober 2017

Sympathie kan ook verloren gaan

Voor waarschijnlijk de meeste ouders van kinderen op de basisschool verloopt deze dag niet zoals anders. Veel basisscholen zijn dicht, want de leraren staken. Zij eisen een hoger salaris en een vermindering van de werkdruk.

Regiodonderdag, 5 oktober 2017

Gomarus begint examenklas voor havo

Leeuwarden - Het Gomarus College in Leeuwarden gaat de volledige havo-leergang aanbieden, dus tot en met het eindexamen in de vijfde klas. Havisten hoeven daardoor niet langer in de bovenbouw over te stappen naar het Gomarus in Groningen of een andere school.

Regiodonderdag, 5 oktober 2017

Herindeling luchtruim is blijven liggen

Balk - ,,Er had de afgelopen jaren veel meer moeten gebeuren aan de herinrichting van het luchtruim.” Dat zei Hans Alders gisteravond in De Treemter in Balk, in antwoord op kritische vragen uit de zaal. ,,Civiel en militair vliegverkeer zit elkaar in de weg. Nederland en Duitsland zouden het militaire verkeer in het grensgebied moeten concentreren, maar het is blijven liggen.”

Regiodonderdag, 5 oktober 2017

Stationsgebied Leeuwarden wordt niet op tijd opgeleverd

Leeuwarden - Het stationsgebied in Leeuwarden wordt op zijn vroegst in december opgeleverd. De werkzaamheden duren langer dan gepland en vallen hoogstwaarschijnlijk ook duurder uit, erkent projectleider Ynze Haitsma van de gemeente Leeuwarden. Formeel had het project deze week opgeleverd moeten worden.

Regiodonderdag, 5 oktober 2017

‘Bij de deur zie ik hoe humeur leerling is’

Leeuwarden - Ja, de werkdruk is hoog, en ja, soms lijkt het alsof er tussen alle taken door nog moet worden lesgegeven. Toch voert de liefde voor het vak bij de meeste leerkrachten de boventoon, zo blijkt uit een rondgang langs verschillende Friese docenten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties