De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 5 oktober 2004.

Bijschriftdinsdag, 5 oktober 2004

Duizend jaar

‘Eén dag is bij de Heer als duizend jaar’

Cultuurdinsdag, 5 oktober 2004

Aaipop blijft in De Mande in Nijland

Nijland - Het Friese muziekfestival Aaipop blijft in Nijland. Dat heeft de organisatie maandag bekendgemaakt. De achttiende editie van Aaipop vindt plaats op 28 maart, Tweede Paasdag, in MFC De Mande.

Economiedinsdag, 5 oktober 2004

NLTO bekritiseert ‘Friesland Coberco’

Drachten – De NLTO-vakgroep Melkveehouderij bekritiseert het optreden van zuivelconcern Friesland Coberco Dairy Foods tijdens ledenvergaderingen. Volgens secretaris P.T. Westra van de NLTO is op de bijeenkomsten weinig ruimte voor vragen en zijn ze zodanig geregisseerd dat leden hun onvrede over bijvoorbeeld de lagere prijzen nauwelijks kunnen uiten. ,,Vragen worden in de beleving van de leden veelal afgewimpeld als ‘niet ter zake doende’.”

Economiedinsdag, 5 oktober 2004

Beslag op Enna Aerosols beëindigd; vut-gelden gestort

Leeuwarden – Het beslag op de eigendommen van spuitbussenfabrikant Enna Aerosols is opgeheven. Het bedrijf heeft de vut-gelden, die het gebruikte voor een reorganisatie, teruggestort op de rekening van de stichting die het vut-fonds beheert.

Hoofdartikeldinsdag, 5 oktober 2004

Het speelveld…

Het maatschappelijk-politieke speelveld na de demonstratie van zaterdag ligt er nog onoverzichtelijk bij. Er is beweging: politici en vakbondsbestuurders zijn bezig manoeuvres voor te bereiden. Maar hoe die uiteindelijk zullen zijn, is nog onduidelijk. Toch zijn er wel enkele voorzichtige lijnen te trekken. De eerste is dat de vakbeweging innerlijk verdeeld raakt. De Waal met zijn FNV wil de harde confrontatie met de regering. Want die moet weg, zo laat De Waal al maanden weten. Hij wil daarom de komende weken stakingen organiseren, waardoor de druk op kabinet en parlement wordt opgevoerd. De Waal kiest dus nadrukkelijk voor politieke stakingen, dat wil zeggen: het gaat hem allang niet meer om de sociale aspecten van de plannen van het kabinet, maar om het weg krijgen van de coalitie. Het is dan ook veelbetekenend dat de vakbeweging gisteren vergaderde met de oppositiepartijen in de Tweede Kamer, in PvdA-lokalen. De Waal en de oppositie zijn verenigd in hun gemeenschappelijk belang: deze coalitie moet worden gebroken. En daarom zullen er estafette-stakingen moeten komen, die bedrijven voor een periode van bijvoorbeeld 24 uur platleggen, of die het publiek hinderen in bijvoorbeeld het openbaar vervoer.

Geloof & Kerkdinsdag, 5 oktober 2004

De achilleshiel van de Protestantse Kerk

Boskoop - Het proefschrift waarop René de Reuver dinsdag promoveert, heeft een veelkleurige omslag. ,,Dat spiegelt de inhoud’’, legt de promovendus uit. ,,Het gaat in mijn boek om eenheid en verscheidenheid in de kerk. We zijn niet allemaal hetzelfde, maar behoren wel tot de ene kerk. Daarom zie je door de kleuren op het omslag heen een kruis centraal staan - daarin ligt de eenheid.’’

Geloof & Kerkdinsdag, 5 oktober 2004

Van-Dam-orgel Akkrum gerestaureerd

Akkrum - Na een omvangrijke restauratie wordt donderdag het Van Dam-orgel van de doopsgezinde kerk in Akkrum weer in gebruik genomen. Het monumentale orgel werd dit voorjaar geheel uit elkaar gehaald en in Nunspeet bij de firma Hendriksen & Reitsma gerestaureerd.

Sportdinsdag, 5 oktober 2004

Maarten de Jong terug; als materiaalman bij Jong Oranje

Gorredijk – Een invitatie voor Oranje zat er nooit in voor de voetballer Maarten de Jong. De 42-jarige kuitenbijter uit Gorredijk, die veertien jaar op de velden actief was bij SC Heerenveen en FC Groningen, kwam acht jaar nadat hij definitief was gestopt met voetbal toch nog bij het Nederlands elftal terecht. Bij het Olympisch elftal (Jong Oranje) van bondscoach Foppe de Haan. Als materiaalverzorger, maar de vreugde is er niet minder om in huize De Jong.

Sportdinsdag, 5 oktober 2004

‘Het mysterie Marco’ actueel als nooit tevoren

Nieuwe rubriek! Vanaf vandaag bespreken Mik Schots & Jan Luitzen om de twee weken een boek over voetbal. Op de tussenliggende dinsdagen worden in Sport in Druk met enige regelmaat andere sportboeken kritisch beschouwd.

Sportdinsdag, 5 oktober 2004

Voetballer doet aangifte van discriminatie

Hoogeveen - Voetballer Lionel Huizing van amateurvoetbalvereniging De Weide in Hoogeveen (tweede klasse L) heeft maandag bij de politie in die plaats aangifte gedaan van discriminatie.

Weerdinsdag, 5 oktober 2004

Enkele bui

Vanavond en vannacht zijn er in het Waddengebied en het westen van de provincie enkele buien mogelijk. Het kwik zakt tot rond 11 graden, bij een zwakke tot matige en aan zee vrij krachtige zuidwestenwind.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties