De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 5 mei 2006.

Economievrijdag, 5 mei 2006

Ex-bankmedewerkster neemt 'servicestomerij' DressXpress in Heerenveen over

Heerenveen - Je vuile was op je werk achterlaten en binnen twee dagen schoon weer terugkrijgen. Thuis je matras of tapijt laten reinigen. Je pak naar de stomerij brengen en tegelijkertijd je schoenen achterlaten voor reparatie. Het moet allemaal kunnen bij DressXpress, dienstenwinkel in textielreiniging. Heerenveen kreeg de primeur van het nieuwe concept, een stomerij met uitgebreide dienstverlening. ,,Als het in Heerenveen werkt, werkt het overal”, zegt bedenker Adriaan Koppens (53).

Economievrijdag, 5 mei 2006

BASF neemt Johnson Polymer in Heerenveen over

Heerenveen - Chemieconcern BASF koopt de kunstharsdivisie van Johnson Diversey. Daaronder valt de verfgrondstoffenfabriek Johnson Polymer in Heerenveen.

Hoofdartikelvrijdag, 5 mei 2006

De vlag halfstok...

De vlag die op 4 mei halfstok hangt, gaat niet direct na de herdenking omhoog. Pas na het duister van de nacht wordt op bevrijdingsdag de vlag in top gehesen. En zo hoort het. De herdenking gaat niet in een adem over in de bevrijding. Wie in gedachten bij de gevallen en hun nabestaanden is, kan niet zomaar de ingetogenheid inruilen voor de vrolijkheid van het bevrijdingsfeest. Daarvoor is de herdenking te diep insnijdend in het gemoed. De gedachten aan de angst, de moed, de strijd en de dood laten je niet zo maar los. Pas als die gedachten tot rust zijn gekomen in de nacht, is er, in de morgen, het licht van de bevrijding.

Regiovrijdag, 5 mei 2006

Lubbers pleit voor ‘Derde Bevrijding’

Leeuwarden - Vrijheid betekent vooral het lef hebben om te kiezen voor harmonie. Dat mag naïef klinken, zegt Ruud Lubbers, maar ,,vrijheid is geloof in vrijheid”. Met die woorden, en een hartstochtelijk pleidooi voor het koesteren van verscheidenheid, opende de oud-premier vanochtend het Nationale Bevrijdingsfestival in Leeuwarden.

Regiovrijdag, 5 mei 2006

Verspilling kan worden voorkomen

Leeuwarden - Verspilling van medicijnen kan worden voorkomen als Fryslân of zelfs heel Noord-Nederland één centrale bereidingsapotheek voor alle ziekenhuizen krijgt. Ziekenhuizen kunnen zo tonnen euro's besparen. Dat zegt ziekenhuisapotheker R. Schootstra van het MCL.

Regiovrijdag, 5 mei 2006

‘Vrijheid vraagt om actie en heldenmoed’

Leeuwarden - Vrijheid is niet gewoon. Zij moet worden bevochten, elke dag weer. Wie één minuut naar het journaal kijkt of één bik op de voorpagina van de krant werpt, zal dat beseffen. Daarom is alertheid geboden.

Regiovrijdag, 5 mei 2006

RWS wil vaargeul Westgat verplaatsen wegens aanslibbing

Schiermonnikoog - Rijkswaterstaat gaat op zoek naar een alternatieve vaargeul voor het Westgat tussen Schiermonnikoog en Ameland. Zondagnacht liepen daar twee Duitse kotters vast. Uit dieptemetingen is gebleken dat de zandplaatgronden op die plaats in twee maanden tijd dertig meter zijn opgeschoven.

Regiovrijdag, 5 mei 2006

Samenwerking vlot niet

Leeuwarden - Het wil nog niet vlotten met de samenwerking tussen de Friese VVV's. Een jaar is directeur F. Martini van het ICT Center Friesland bezig geweest om alle VVV's op één lijn te krijgen, maar een vergaande samenwerking is nog steeds niet van de grond. Directeur P. van Gessel van Fryslân Marketing vindt het jammer en lastig dat er niet één gezamenlijk aanspreekpunt is.

Regiovrijdag, 5 mei 2006

Treinen Leeuwarden glijden uit over poep

Leeuwarden - De toiletten van de treinen die stilstaan op het station in Leeuwarden gaan voortaan op slot. De Nederlandse Spoorwegen hebben dat besloten naar aanleiding van een klacht van de Vakbond voor Machinisten en Conducteurs, de VVMC.

Weervrijdag, 5 mei 2006

Zomers

Het blijft de komende dagen zomers. Vandaag wordt het ongeveer 24 graden, bij een matige tot vrij krachtige oostenwind. Morgen hebben we weer flinke zonnige perioden en komen de temperaturen te liggen rond 24 graden. Het gaat wel krachtig en bij vlagen hard waaien uit het oosten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties