De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 5 april 2016.

Cultuurdinsdag, 5 april 2016

Friese schilderkunst onder veilinghamer

IJlst - Bij het IJlster veilingbedrijf Ald Fryslân gaan volgende week drieduizend kavels kunst, antiek en verzamelobjecten onder de veilinghamer. Het is veel werk uit de nalatenschap van de bekende Sneker antiquair Jan Procee.

Economiedinsdag, 5 april 2016

Einde quota is niet enige oorzaak prijsval

Leeuwarden - Melkveehouders in Nederland zijn in het afgelopen jaar geconfronteerd met een forse prijsverlaging van de melk. Veel boeren wijten dat aan het einde van de quotering per 1 april vorig jaar en de daarmee samenhangende toegenomen productie in de Europese Unie. Maar de productiestijging in Europa is maar een deel van de verklaring van de fikse terugval in de prijs.

Hoofdartikeldinsdag, 5 april 2016

Rekening houden met Poetin in stemhokje?

Op deze plaats in de krant schreven we gisteren dat het referendum morgen niet gaat waar het over zou moeten gaan. De tegenstanders van het associatieakkoord van de Europese Unie met Oekraďne gebruiken de volksraadpleging om de vermeende sluipende uitbreidingsdrift van de EU aan de kaak te stellen. Met het referendum wordt zo over de rug van het Oekraďense volk een rekening vereffend met de - in de ogen van de initiatiefnemers van het referendum - ondemocratische bureaucraten in Brussel.

Regiodinsdag, 5 april 2016

Fryslân zoekt woning voor 618 asielzoekers

Leeuwarden - Friese gemeenten moeten voor 1 juli van dit jaar nog huisvesting zoeken voor 618 asielzoekers met een verblijfsvergunning.

Sportdinsdag, 5 april 2016

Beitske Visser raakt niet in de war van stoelendans

Door Gerard Bos

Sportdinsdag, 5 april 2016

De Vries weer iets dichter bij de wereldtop

Door Daan Rieken


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties