De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Archief

De artikelen van woensdag, 5 maart 2014.

Economiewoensdag, 5 maart 2014

Geen voordeeltje meer laten liggen bij de belastingaangifte

De angst om korting te missen of de vrees iets verkeerds in te vullen en een boete te krijgen; die gevoelens leven veel rond de belastingaangifte. Het Leeuwarder bedrijf Bokkz biedt een eenvoudig doe-het-zelf aangifteprogramma waarbij geen toeslag of heffingskorting meer blijft liggen. Door Peter Halbersma.

Hoofdartikelwoensdag, 5 maart 2014

Poetin waant zich onaantastbaar

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry schuwt duidelijke taal niet als het gaat om de veroordeling van de Russische interventie in de Krim. ,,In de eenentwintigste eeuw kan met zich niet gedragen als in de negentiende eeuw door een ander land binnen te vallen onder een vals voorwendsel.’’ Het klinkt een beetje ongepast uit de mond van een minister van een land dat deze eeuw op dubieuze gronden de territoriale integriteit en soevereiniteit van Irak schond, maar dat neemt niet weg dat hij wel een punt heeft. In een moderne, geglobaliseerde en beschaafde wereld wordt niet naar militaire middelen gegrepen om de zaken naar de eigen hand te zetten. Helaas is een dergelijke boodschap, die de rest van Europa als onbetwistbaar acht, bij een machtspoliticus als de Russische president Vladimir Poetin aan dovemansoren gericht.

Regiowoensdag, 5 maart 2014

Vijf kantoren Rabobank ZuidwestFriesland dicht

Sneek | De Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland sluit eind dit jaar de kantoren in Heeg, Makkum, St. Nicolaasga, Wommels en Workum. Dat betekent dat er na 1 januari 2015 in het gebied zes vestigingen overblijven. Het gaat om kantoren in Bolsward, Sneek, Joure, Koudum, Balk en Lemmer.

Regiowoensdag, 5 maart 2014

Visstop op het IJsselmeer voor drie jaar nodig

Lemmer | Om de ondermaatse visstand in het IJsselmeer weer op peil te brengen, is een visstop van drie jaar nodig. Dat is een van de conclusies van een onafhankelijke werkgroep die de visstand in het IJsselmeer onderzocht. Verder zijn er te veel vissers op het meer.

Regiowoensdag, 5 maart 2014

In zorg is niets zo belangrijk als aandacht

Leeuwarden | Goede zorg staat en valt met oprechte aandacht. Bewoners van verzorgingshuizen en hun familie vinden een goed gesprek en erkenning van hun persoonlijkheid belangrijker dan welk kwaliteitscriterium dan ook. ,,Ga af en toe met de billen op de bank en stuif niet alleen binnen om de gordijnen te openen om dan in het voorbijgaan te vragen hoe het gaat”, zegt gedragswetenschapper Jaco de Rapper van onderzoeksbureau Optend.

Geloof & Kerkwoensdag, 5 maart 2014

Paasspektakel The Passion 2013 krijgt televisieprijs

Amsterdam | Het paasspektakel The Passion uit 2013 heeft een TV-Beeld gewonnen in de categorie ‘Beste amusement’. De EO/RKK-productie versloeg daarmee het programma De Kwis (VARA) en Heel Holland Bakt (omroep Max).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties