De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 5 november 2014.

Hoofdartikelwoensdag, 5 november 2014

De blijvende betekenis van de les van Gottlieb

De klokkenluider van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), Arthur Gottlieb, dreigt alweer vergeten te worden in de publieke aandacht. Het nieuws van zijn zelfdoding naar aanleiding van de werkomstandigheden bij de NZa schokte velen. Gottlieb had een zeer omvangrijk dossier samengesteld over onder meer de dagelijkse praktijk bij de zorgautoriteit.

Regiowoensdag, 5 november 2014

Harlingen wil Tall Ships weer terug in 2018

Harlingen - Harlingen wil de Tall Ships Races opnieuw ontvangen. Zeven van de negen fracties in de gemeenteraad steunden gisteravond een motie waarin de stad zich kandidaat stelt als finishplaats voor het zeilevenement in 2018.

Regiowoensdag, 5 november 2014

Staat moet knelpunten voor bedreigde otter aanpakken

Joure - De Nederlandse Staat moet actief bijdragen aan de bescherming van de otter. Het gerechtshof in Den Haag heeft beslist dat de Staat 21 bekende verkeersknelpunten voor zwervende otters moet aanpakken.

Regiowoensdag, 5 november 2014

Noordoosthoek wil predicaat krimpregio

Burgum - Een delegatie van burgemeesters en wethouders uit Noordoost-Fryslân probeert de Tweede Kamer er vandaag van te overtuigen dat hun regio aangemerkt moet worden als krimpregio, zoals ook wordt geadviseerd in het rapport Grenzen aan de krimp.

Regiowoensdag, 5 november 2014

Werkgroep heet azc welkom

Rijs - Zes vrouwen in Rijs hebben een werkgroep opgericht die asielzoekers in het dorp welkom wil heten. De vrouwen reageren daarmee op de negatieve houding van andere bewoners. ,,Rijs krijgt door die negatieve houding het stempel van een ongastvrij dorp. Daar voelen wij ons niet happy bij. Stel je voor dat je zelf ontheemd bent, dan wil je niet worden opgevangen in een dorp waar je niet welkom bent", zegt Geeske Wiendels, eigenaresse van Hotel Jans en een van de oprichters van de werkgroep Wolkom yn Riis.

Sportwoensdag, 5 november 2014

Kaatsen in de Jaarbeurs en ljeppen over schuimsloot

Ze worden in een adem genoemd met onderwaterhockey, sjoelen en bossaball (een kruising tussen voetbal, trampolinespringen en volleybal). Toch beschouwen zowel de nationale fierljep- als kaatsbond dat allerminst als een devaluatie van hun eigen sport. De reden: met acht andere 'exotische sporten' krijgen ze zondag van verzekeraar ASR de gelegenheid zich kosteloos te presenteren aan een grote nieuwe doelgroep. In de Utrechtse Jaarbeurs maken de Friese sporten onderdeel uit van 'de Andere Spelen' die de Nederlandse jeugd meer aan het bewegen moeten krijgen.

Sportwoensdag, 5 november 2014

Column Ten Rouwelaar: Nog langer als NAC'er aan de hagelslag

Mijn maandagochtend stond niet in het teken van de blunder die ik een dag eerder maakte tegen Groningen. Natuurlijk is het vervelend om beelden terug te zien waarop je zelf klungelig een bal door je handen laat glippen. Die flater leverde ons een nederlaag op. Dan is het vervelend wakker worden, ja. Maar mijn broodje hagelslag smaakte er 's ochtend niet minder om. Je moet verder. Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen AZ alweer. Dan hebben de bezoekers van het avondje NAC niets aan een onzekere keeper die de hele week geen hap door z'n keel kreeg omdat hij een onooglijke fout heeft gemaakt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties