De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 5 januari 2018.

Hoofdartikelvrijdag, 5 januari 2018

Naastenliefde is geen loterij

Bent u misschien ook zo’n ‘verliezer’ die in Eastermar niet heeft meegedaan aan de loterij die daar 53,9 miljoen uitkeerde? Wie dat gevoel heeft, herkent zich precies in het motief waarom veel mensen wel meedoen aan de Postcodeloterij. Uit wetenschappelijk onderzoek naar het succes van deze loterij, blijkt dat ‘angst voor spijt’ dat je geen lot hebt gekocht een belangrijke reden is om mee te doen. De onaangename gedachte dat je buurman winnaar is en jij niet, legt psychische druk op mensen mee te doen. Bij andere loterijen, zoals de eeuwenoude staatsloterij, kom je er niet achter of de buurman een winnend lot heeft gekocht. De Postcodeloterij doet dat wel. Zij appelleert aan de essentie van het tiende gebod: Gij zult niet begeren uws naasten huis, noch zijn vrouw, noch zijn ezel. Maar veel mensen begeren graag en doen massaal mee.

Regiovrijdag, 5 januari 2018

Gejaagde buschauffeurs staken massaal

Leeuwarden - Werkgevers in het openbaar streekvervoer willen ,,dolgraag" weer in gesprek met de vakbonden over een nieuwe cao. Gisteren legden buschauffeurs - en in delen van het land ook personeel van regionale treinen - massaal het werk neer. Ze zijn ontevreden over het bod van de werkgevers en eisen tegemoetkomingen op het punt van loon en werkdruk.

Regiovrijdag, 5 januari 2018

Molen bij Stenden krijgt na eeuw weer een kap

Leeuwarden - De werkzaamheden aan de romp van de achttiende-eeuwse molen de Eendragt bij fusieschool NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden zijn bijna afgerond.

Regiovrijdag, 5 januari 2018

Verdrinking doodsoorzaak Bruinsma

Leeuwarden - Bij onderzoek op het lichaam van Remon Bruinsma is geen in- of uitwendig letsel gevonden. De sectie op het lichaam van de Wester-eender is gisteren verricht bij het Nederlands Forensisch Instituut. Volgens de politie passen de bevindingen omtrent de doodsoorzaak bij verdrinking. Behalve sectie is ook toxicologisch onderzoek verricht. De uitslag daarvan wordt volgende week verwacht.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties