De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 4 juli 2017.

Economiedinsdag, 4 juli 2017

Melkveehouders zetten streep door ganzenakkoord

Melkveehouders hebben volgens de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) onvoldoende mogelijkheden om de groeiende ganzenpopulatie te bestrijden. Omdat andere partijen zich niet aan de afspraken houden, staan ze met de rug tegen de muur, aldus NMV.

Hoofdartikeldinsdag, 4 juli 2017

Trumps hetze voedt onverschilligheid

De Amerikaanse president Donald Trump heeft het weer aan de stok met de media. Zondag publiceerde hij een vechtvideo van hemzelf met de nieuwszender CNN op Twitter. Op de video is Trump te zien die herhaaldelijk inslaat op een man met een CNN-logo op de plaats van een hoofd. Volgens CNN moedigt Trump hiermee geweld tegen journalisten aan.

Regiodinsdag, 4 juli 2017

‘Reuzen’ beďnvloeden de openbare orde

Leeuwarden - Een delegatie van 26 ambtenaren, vertegenwoordigers van Leeuwarden-Fryslân 2018, politie en de Veiligheidsregio reist deze week naar het Franse Le Havre voor een bezoek aan ‘de Reuzen’ van Royal de Luxe. De Franse theatergroep is volgend jaar op 17, 18 en 19 augustus te zien in Leeuwarden als een van de topattracties van LF2018.

Regiodinsdag, 4 juli 2017

Aantal afhakers loopt terug bij Tjalling Koopmans

Hurdegaryp - Het aantal leerlingen dat na de onderbouw vertrekt bij het Tjalling Koopmans College in Hurdegaryp, ligt dit jaar waarschijnlijk aanmerkelijk lager dan vorig jaar. Directeur Suzan Polet laat desgevraagd weten dat de terugloop dit jaar naar verwachting zal meevallen.

Regiodinsdag, 4 juli 2017

School wordt veel leuker met De Hűnekop

Leeuwarden - Het lied Ons Friesche land van feestpunkband De Hűnekop schalt meerdere malen door het klaslokaal. Op den duur heb je de hele tekst kunnen ontcijferen en blijven de flarden in je hoofd hangen. ‘Ons Friese land, daar woon ik graag. Het is een lang lang lang lang eind van Den Haag.’

Regiodinsdag, 4 juli 2017

Te weinig animo voor havo XL in Fryslân

Leeuwarden - De christelijke scholengemeenschap Comenius ziet af van de opening van de nieuwe locatie Quintus in Leeuwarden. Het aantal aanmeldingen voor de nieuwe ´havo XL’-opleiding is veel te laag.

Geloof & Kerkdinsdag, 4 juli 2017

Ook Augustinus was iemand met een dubbele culturele achtergrond

‘Onrustig is ons hart, totdat het rust vindt in God’ is een uitspraak van Augustinus. Volgens de Cubaans-Amerikaanse kerkhistoricus Justo L. Gonzalez is die onrust niet alleen een geestelijke onrust, maar laat zij ook een innerlijke worsteling tussen twee culturen zien.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties