De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Archief

De artikelen van woensdag, 4 juli 2012.

Cultuurwoensdag, 4 juli 2012

Curatoren in race voor Biënnale van Venetië

Groningen | Sue-an van der Zijpp en Mark Wilson, curatoren van het Groninger Museum, zijn met een expositie van Folkert de Jong genomineerd voor het Nederlands paviljoen op de Biënnale van Venetië in 2013. In totaal zijn vier projecten genomineerd. De winnaar wordt in september bekendgemaakt.

Cultuurwoensdag, 4 juli 2012

Drie Friese gemeenten willen BNG Erfgoedprijs 2012

Leeuwarden | De gemeentes Ameland, Skarsterlân en Smallingerland dingen dit jaar mee naar de BNG Erfgoedprijs. Dat heeft een woordvoerder van Kunsten ’92 gisteren gemeld. In totaal hebben 32 gemeenten in Nederland zich aangemeld voor de landelijke prijs.

Cultuurwoensdag, 4 juli 2012

Zes winnaars Junior Rely

Leeuwarden | Zes jongeren krijgen dit jaar een Junior Rely toegekend. Dat heeft het bestuur van het Rely Jorritsma Fûns gisteren bekendgemaakt. Dit jaar worden vijf verhalen en één gedicht bekroond. Ze zijn gekozen uit honderd inzendingen.

Economiewoensdag, 4 juli 2012

Floriade in Groningen: innovatief en betaalbaar

Groningen | Een grote kas bovenop de oude fabriek van de Groningse Suikerunie waar tuinbouwexperimenten worden uitgevoerd. Een groene verbinding van die ‘Suikerkas’ met de binnenstad door een rij bomen op lantaarnpalen. Drijvende bloementuinen op de grachten en vergroende pijlers in de Martinikerk. Het is het beeld dat de organisatie van Floriade Groningen 2022 schetst in het bidbook dat gisteravond werd gepresenteerd. Voor het Noorden – de activiteiten strekken zich uit tot de kassen van Hartman in Sexbierum en de bedrijven in sensortechnologie in Drenthe – moeten knus, innovatief en betaalbaar de doorslag geven.

Hoofdartikelwoensdag, 4 juli 2012

Gegevens van burgers in slechte handen

Overheidsdiensten als politie en marechaussee overtreden de wet met betrekking tot regels voor opslaan en gebruik van persoonsgegevens. Dat blijkt uit een intern onderzoek van het ministerie van Veiligheid en Justitie. De burgerrechtenorganisatie Bits of freedom heeft dat onderzoek in handen gekregen, na een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB).

Regiowoensdag, 4 juli 2012

Gebouw mag voor bedrijf geen wegwerpartikel zijn

Oosterwolde | Wie via de provinciale weg N381 naar het centrum van Oosterwolde rijdt, komt op de Houtwal langs een reeks lege bedrijfspanden. Op het eind staat de verkrotte voormalige matrassenfabriek van Jonge Poerink, bijna volledig overwoekerd door onkruid, klimop en berkenbomen. Binnen een jaar hoopt de gemeente ,,deze schandvlek van Oosterwolde”, zoals wethouder Sierd de Boer het noemt, tegen de vlakte te hebben.

Regiowoensdag, 4 juli 2012

Koudum eert piloten met herinneringspaneel

Op 3 juli 1942 werd de Hampden AE 248, een Canadese bommenwerper, onderschept door een Duitse nachtjager. Het vliegtuig stortte neer in Koudum. Daar staat nu een monument.

Regiowoensdag, 4 juli 2012

Burgers boos over willekeur bouwvergunning

Ravenswoud | Zo’n zestig inwoners van Ravenswoud uitten gisteravond in dorpshuis De Wyken forse kritiek op de gemeente Ooststellingwerf. Eigenlijk was de bijeenkomst belegd als informatieavond over de mogelijke komst van een afkickkliniek voor verslaafden in een boerderij aan de Lycklamavaart, maar dat was niet het hete hangijzer voor de aanwezigen.

Regiowoensdag, 4 juli 2012

In 2021 vier treinen per uur naar Zwolle

Leeuwarden | De komende negen jaar gaan er gestaag steeds meer treinen tussen Leeuwarden en Zwolle rijden. De provincie Fryslân heeft met de Nederlandse Spoorwegen hierover een conceptovereenkomst gesloten.

Geloof & Kerkwoensdag, 4 juli 2012

Easterein pronkte met Martinikerk

Tijdens de negende editie van Tsjerkepaad zetten ruim 260 kerken op zaterdagmiddag hun deuren open. Het Friesch Dagblad portretteert enkele deelnemende kerken. Deze week de Martinikerk in Easterein, de grootste Friese dorpskerk.

Geloof & Kerkwoensdag, 4 juli 2012

Tour van Brian Doerksen en Kees Kraayenoord


Geloof & Kerkwoensdag, 4 juli 2012

Onrust groeit over besluit Leeuwarder kerken

Leeuwarden | De Fontein-wijkgemeentes van de Protestantse Gemeente te Leeuwarden hebben besloten geen gezamenlijke uitgebreide Startzondag te houden. Reden is de onrust in de wijkgemeentes over het gebouwenbesluit.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties