De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 4 juni 2013.

Economiedinsdag, 4 juni 2013

Bioplastic gemaakt uit tomatenplanten in Berltsum

Tomaten- en paprikatelers in Noordwest-Fryslân gaan bioplastic maken uit restproducten van de teelt. De kennis is er. Of het rendabel is, moet nog blijken.

Hoofdartikeldinsdag, 4 juni 2013

Seculiere Turk vreest sluipende islamisering

Heeft de Arabische Lente nu ook Turkije in de greep? In Istanbul en 67 andere steden in Turkije is het al dagen onrustig. Tienduizenden Turken zijn de straat opgegaan om te protesteren tegen het beleid van premier Recep Tayyip Erdogan. Aanleiding voor het protest, dat dinsdag in Istanbul begon, zijn plannen om een park bij het Taksimplein in die stad vol te bouwen. Volgens de demonstranten houdt de streng-islamitische Erdogan geen enkele rekening met Turken die een andere visie hebben; niet alleen een andere visie op bouwprojecten, maar ook op de rol van de islam in de samenleving.

Regiodinsdag, 4 juni 2013

Supers in Leeuwarden elke zondag open

Leeuwarden | Supermarkten in Leeuwarden mogen iedere zondag open. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Er wordt geen enkele beperking meer opgelegd, ook niet als het gaat om spreiding over de stad.

Regiodinsdag, 4 juni 2013

Presentatie Almere blijft bij verkooppraatjes

Almere | Het ijsstadion Icedôme Almere wordt daadwerkelijk gebouwd. Dat zei burgemeester Annemarie Jorritsma gisteravond namens een consortium op een perspresentatie van het multifunctioneel centrum voor ijssporten. Het consortium bestaat uit de bouwbedrijven BAM en Van Wijnen en de initiatiefnemers Folkert Buiter en oud-schaatsers Jakko Jan Leeuwangh. ,,It giet oan”, zei ze er achteraan, gevolgd door: ,,Oeps.”

Regiodinsdag, 4 juni 2013

Dorpsbewoners: meer voor elkaar betekenen

Opeinde | Dorpen kunnen nog meer zelf het initiatief nemen om de voorzieningen op peil te houden. Dat is een van de uitkomsten van de eerste discussiebijeenkomst over de toekomst van kleine dorpen in Smallingerland, die gisteravond in Opeinde werd gehouden. Inwoners van Opeinde, De Tike, Oudega en Nijega waren uitgenodigd.

Geloof & Kerkdinsdag, 4 juni 2013

Stichting Den Haag: kerken naar migranten

Den Haag | Een nieuwe stichting in Den Haag, Kerken voor Kerken, gaat onderzoeken of migrantengemeenten kerkgebouwen die door de Protestantse Gemeente Den Haag worden afgestoten, kunnen overnemen.

Geloof & Kerkdinsdag, 4 juni 2013

Family Factory viert eerste lustrum

Culemborg | Stichting de Family Factory viert haar vijfde verjaardag. Family Factory is een netwerk van ouders, gericht op het versterken van elkaar in de opvoeding. Het netwerk groeit snel, aldus de stichting. Dit jaar worden verspreid door het land ruim zeshonderd netwerkactiviteiten gehouden waar ouders ervaringen, tips en ideeën uitwisselen.

Geloof & Kerkdinsdag, 4 juni 2013

Nieuwe kerkgemeenschap voor Kanaleneiland

Utrecht | In de Triumfatorkerk in de Utrechtse wijk Kanaleneiland is een nieuwe missionaire gemeente begonnen. Zondagmiddag hield de gemeente De Haven de eerste kerkdienst, waarop zo’n 130 mensen af kwamen. ,,Een grote verrassing”, aldus Chaïm Zonnenberg van De Haven. De initiatiefgroep had zo’n vijftig tot zestig bezoekers verwacht.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties