De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 4 maart 2016.

Achtergrondvrijdag, 4 maart 2016

Hoe komt dat plastic toch in en uit de zee?

Wereldwijd is 'plastic soepí in zee een oprukkend fenomeen dat steeds meer aandacht krijgt en vraagt. Ook ons Werelderfgoed Waddenzee is besmet met plastic.

Hoofdartikelvrijdag, 4 maart 2016

Tweespalt onder Republikeinen

De Amerikaanse verkiezingen voor het presidentschap hebben een bijzondere aanloop. De Democraten en de Republikeinen hebben hun interne strijd voor de uiteindelijke presidentskandidaat. Bij de Republikeinen is die interne strijd het spannendst. Die strijd speelt zich af rondom Donald Trump, een steenrijke zakenman die vastbesloten is de interne strijd te winnen en vervolgens het presidentschap binnen te halen. Alles wijst erop dat Trump inderdaad de Republikeinse presidentskandidaat wordt. Maar zijn partij is diep verdeeld over de geschiktheid van Trump. Hij loochent ongeveer alle standpunten van de Republikeinse elite en voert zijn interne strijd met beloftes die veel Republikeinen verafschuwen.

Regiovrijdag, 4 maart 2016

Veel geld nodig voor opleiden Friese brandweer


Regiovrijdag, 4 maart 2016

Lage melkprijs stuwt winst voor coŲperatie

Leeuwarden - Zuivelbedrijf FrieslandCampina heeft vorig jaar meer winst geboekt dan in 2014: 343 miljoen euro, 13 procent meer dan een jaar eerder. De lage melkprijs maakte dat het bedrijf goedkoop kon inkopen. Het resultaat werd ook vooruitgeholpen door groei in AziŽ en de toenemende verkoop van kindervoeding en zuivelingrediŽnten, meldde het bedrijf gisteren.

Regiovrijdag, 4 maart 2016

Extra radarpost nodig door windpark

Makkum/Den Helder - Het rijk gaat een nieuwe radarpost bouwen op vliegveld De Kooy bij Den Helder. Die is nodig omdat het toekomstige windpark in het IJsselmeer het bestaande radarbeeld voor de militaire luchtvaart gaat verstoren.

Regiovrijdag, 4 maart 2016

Boeren moeten hun veestapel inkrimpen

Leeuwarden - De Nederlandse melkveestapel moet inkrimpen. Alleen als melkveehouders minder koeien hebben kan aan milieu-afspraken worden voldaan.

Geloof & Kerkvrijdag, 4 maart 2016

Veel animo voor groot Johannes de Heer-koorACTUEEL
Familieberichten
Advertenties