De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 4 december 2010.

Cultuurzaterdag, 4 december 2010

Joost Wiersma geeft concert met zanger Ernst Daniël Smid

Jistrum - Fanfare Joost Wiersma geeft volgend jaar een concert met als solist Ernst Daniël Smid. De baritonzanger en televisiepresentator verleent zijn medewerking aan het voorjaarsconcert van de muziekvereniging op zaterdag 19 maart 2011. Dat heeft de fanfare uit Jistrum bekendgemaakt.

Cultuurzaterdag, 4 december 2010

Lange Frans komt toch naar Lawei, nu samen met Thé Lau

Drachten - Lange Frans geeft op dinsdag 14 december een concert in De Lawei in Drachten. Het gaat om de theatershow Solo die hij eind oktober al in Drachten zou geven, maar toen geannuleerd moest worden. Bij het concert in december neemt de rapper zanger Thé Lau mee. Samen zullen zij onder meer de hit Zing voor me ten gehore brengen. Dat heeft De Lawei gisteren bekendgemaakt.

Economiezaterdag, 4 december 2010

Een echte ‘zorgbus’ is een gat in de markt

Bolsward - Meedoen in de concurrentiestrijd om in het reguliere busvervoer een plek te veroveren, wilden de ondernemers van Frisian Travel uit Bolsward beslist niet. De nichemarkt en dan vooral het zorgvervoer, daar ligt hun hart. Tineke Greidanus en René van der Ploeg voelen zich in de eerste plaats ondernemers in de zorg en pas daarna touringcarondernemers. Dat hun concept werkt, blijkt volgens hen uit het aantal boekingen. ,,We hebben een bus laten maken waarbij we totale zorg kunnen bieden aan mensen die er voor korte of langere tijd tussenuit willen. Branchegenoten zijn daar ook wel mee bezig, maar de wijze waarop wij dat doen is wel heel extreem”, zegt Greidanus.

Hoofdartikelzaterdag, 4 december 2010

De redding van zwakke landen...

Na de lancering van het Europese reddingsplan van Ierland het afgelopen weekeinde is het onrustig gebleven op de financiële markten. De problemen blijven groot voor Ierland, dat nu geld moet lenen voor een veel hogere rente dan bijvoorbeeld ons land of Duitsland. Ook de problemen van Portugal en Spanje blijven boven de markt hangen. En daar is nu een nieuw land bijgekomen waarop de speculanten hun oog hebben laten vallen: België.

Regiozaterdag, 4 december 2010

Dezelfde regels voor álle Friese brugwachters

Leeuwarden - Er moet een provinciaal brugwachter-reglement komen. Er zijn momenteel geen eenduidige regels over hoe lang bijvoorbeeld een brug maximaal mag open staan, en over hoe brugwachters moeten omgaan met politieagenten die erlangs moeten. Het reglement moet duidelijkheid scheppen.

Regiozaterdag, 4 december 2010

Gestommel op zolder: steenmarter rukt op in Friese Wouden

Drachten - Onheilspellend gestommel op zolder of in de schuur, ijzingwekkend gekrijs als van krolse katten: de steenmarter is niet populair als ongenode gast. Veel mensen in de Friese Wouden zijn er inmiddels bekend mee. Die liggen ’s nachts wakker omdat ze denken dat er inbrekers zijn. Steeds vaker krijgt Landschapsbeheer Friesland telefoontjes met klachten over steenmarters op het Meldpunt Vleermuizen en Marters.

Regiozaterdag, 4 december 2010

‘Intiem voorleesmoment erg belangrijk’

Drachten - ,,Kijk, daarom vind ik dit zo’n leuk boek: die prinses heeft ook allemaal van die kleine vlechtjes, net als jij.”

Regiozaterdag, 4 december 2010

‘Ik deel Wilders’ zorg, niet zijn oplossing’

Drachten - Angst voor islamisering drijft sommige christenen richting de PVV, is de overtuiging van Piet Adema.

Regiozaterdag, 4 december 2010

Keel schor geschreeuwd om meer hulp

Burgwerd - Godelieve Haarsma-Bos uit Burgwerd is gisteren benoemd tot Redder van Drenkeling. In mei dit jaar schoot zij Ferdinand Zijlstra te hulp die met zijn invalidekar de sloot in was gereden. Het was zijn redding.

Geloof & Kerkzaterdag, 4 december 2010

Prediker heeft boodschap voor managers

Wat heeft het Oudtestamentische boek Prediker te maken met management? Wie het recent verschenen boek Prediker voor managers leest wordt verrast. Prediker legt een link tussen wijsheid en leiderschap.

Sportzaterdag, 4 december 2010

Cambuur ontbeert het geluk in loterij

Leeuwarden - SC Cambuur heeft gisteravond op een praktisch onbespeelbaar veld in eigen stadion tegen MVV genoegen moeten nemen met een punt. Het was knap hoe de Leeuwarders met name in de tweede helft voetbalden. De vorm keert terug, maar het geluk ontbrak.

Sportzaterdag, 4 december 2010

Grindheim traint weer en is inzetbaar tegen Utrecht

Heerenveen - Christian Grindheim en Gerry Koning zijn fit genoeg om morgenmiddag in de basis te starten bij sc Heerenveen. Dat was de belangrijkste conclusie na de training van gisteren. Beide spelers vielen vorige week in het 2-2 gelijkspel tegen AZ nog uit. De verwachting is dat trainer Ron Jans niets aan de basiself van Heerenveen zal veranderen.

Sportzaterdag, 4 december 2010

Cramer boekt eerste zege als marathonschaatsster

Haaksbergen - Wieteke Cramer heeft gisteravond de derde schaatsmarathon op natuurijs gewonnen. In Haaksbergen was de 29-jarige Heerenveense na zestig ronden de sterkste in een eindsprint met Jolanda Langeland en Carla Zielman. Het was voor Cramer haar eerste zege als marathonschaatsster. De Friezin die als langebaanschaatsster in 2006 de nationale titel bij de allrounders veroverde, zag even later Karlo Timmerman de wedstrijd bij de mannen winnen na honderd ronden.

Sportzaterdag, 4 december 2010

Kraaijeveld wint zilver op open NK

Eindhoven - Zwemster Ilse Kraaijeveld heeft gisteravond zilver gewonnen tijdens de open Nederlandse kampioenschappen kortebaan. Op de 50 meter vrije slag kwam de negentienjarige Dokkumse in Eindhoven tot een tijd van 25,20 seconden. Dat was bijna een seconde langzamer dan winnares Hinkelien Schreuder. Net als die laatste zwemt Kraaijeveld voor de PSV-ploeg. Omdat Van de Meer derde werd (25,31) bestond het voltallige podium uit Nederlandse vrouwen van de Eindhovense zwemformatie.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties