De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Archief

De artikelen van maandag, 4 november 2013.

Hoofdartikelmaandag, 4 november 2013

Veel redenen voor Nederlandse missie

De achtertuin van Nederland wordt wel heel groot: volgens minister-president Rutte ligt het Afrikaanse land Mali in die tuin. Om die tuin te beschermen, moeten Nederlandse militairen en politiefunctionarissen naar Mali afreizen, om onder de vlag van de Verenigde Naties vooral inlichtingenwerk te doen.

Regiomaandag, 4 november 2013

Kleine sportclub in dorp krijgt het nog moeilijk

Leeuwarden | Door krimp wordt het voor veel kleine sportverenigingen op termijn lastig om zelfstandig te blijven. Dat betoogde NOC*NSF-directeur Gerard Dielessen zaterdag tijdens het Provinciaal Sportdebat in Leeuwarden.

Regiomaandag, 4 november 2013

Weinig zorgen bij Friezen over gaswinning

Ee | De inwoners van Noordoost-Fryslân maken zich niet veel zorgen over de gevolgen van de gaswinning. Dat geldt alhans voor de bezoekers van de open dag van de NAM, zaterdag in Ee. Na afloop van het goed bezochte charmeoffensief maakte eigenlijk niemand zich druk over aardbevingen of bodemdaling.

Regiomaandag, 4 november 2013

Alle gewonden van busongeluk zijn thuis

Drachten | Alle medewerkers van thuiszorgorganisatie De Friese Wouden die zaterdagmiddag waren betrokken bij het busongeluk op de A1 zijn thuis. Een van de gewonden was gisteren zelfs alweer aan het werk, vertelt directeur Aukje Reinders.

Geloof & Kerkmaandag, 4 november 2013

Krúspunt schrijft prijsvraag uit voor nieuw kerstlied

Leeuwarden | Het oecumenisch platform Stifting Krúspunt nodigt mensen uit met een nieuw Fries kerstlied te komen. De prijs bestaat onder meer uit een bedrag van 250 euro, en het winnende lied wordt op muziek gezet.

Sportmaandag, 4 november 2013

Alles wat Robin Bakker maar aanraakt, verandert in goud

Wolvega | Alle grote koersen winnen, overal in Europa. Veel rijders dromen ervan, maar Robin Bakker lukt het dit jaar. Nadat hij vanaf begin mei al topnummers won in Noorwegen, Zweden, Italië, Frankrijk en Duitsland was het zaterdagavond weer eens raak voor eigen publiek. Op de drafbaan in Wolvega won hij de Breeders Crown voor oudere merries. Dat deed hij met Aida Boko, één van de vele cracks die hij dagelijks voor de kar heeft bij trainer Paul Hagoort.

Sportmaandag, 4 november 2013

Aris toont progressie, maar verliest ook in Zwolle

Zwolle | Aris Leeuwarden heeft gisteren ook na de derde opeenvolgende uitwedstrijd geen punten mee kunnen nemen naar Leeuwarden. In en tegen Zwolle trokken de basketballers van coach Ed Molthoff na een spannend duel aan het kortste eind (82-75). Molthoff kon echter tot zijn tevredenheid constateren dat Aris uit een heel ander vaatje tapte dan tijdens de enorme zeperd bij Groningen (91-57) van dinsdag.

Sportmaandag, 4 november 2013

Sneek neemt met Europsped lastige klip

Almelo | De volleybalsters van VC Sneek hebben zaterdag de uitwedstrijd tegen Eurosped in drie straight sets gewonnen. Het werd in Almelo 0-3 (21-25, 24-26 en 19-25) voor de vrouwen van Petra Groenland, die weliswaar niet het hoge niveau van een week eerder haalden van de thuiswedstrijd tegen Sliedrecht Sport. Maar het was ruim voldoende om geen steken te laten vallen, waardoor Sneek na de vijfde speelronde nog steeds de tweede plaats bezet achter koploper Alterno.

Sportmaandag, 4 november 2013

WWS roept negatieve reeks na twee maanden halt toe

Wirdum | Het was dit seizoen in de vierde klasse A louter kommer en kwel voor debutant WWS, maar als de nood het hoogst is is de redding nabij. Dat bleek zaterdag in Wirdum, waar WWS met 3-0 won van medepromovendus Sneek Wit Zwart en zodoende in de achtste competitiewedstrijd eindelijk de eerste punten van het seizoen kon bijschrijven.

Sportmaandag, 4 november 2013

Groote waakt na eerste periodetitel voor overmoed

Sneek Wit Zwart verzekerde zich zaterdag officieus van de eerste periodetitel in de hoofdklasse C. Met speels gemak werd op eigen veld De Bataven onttroond als lijstaanvoerder: 4-0. Trainer Johan Groote was echter allerminst in zijn nopjes.

Sportmaandag, 4 november 2013

Cambuur knock-out na twee rake klappen van Feyenoord

Leeuwarden | Dat iedereen dit seizoen van iedereen kan winnen in de eredivisie wordt inmiddels bijna wekelijks bewezen. Oók door Cambuur, gisteren tegen Feyenoord. Het enige probleem: de ploeg verzuimde dat ook daadwerkelijk te doen. Niet voor het eerst dit seizoen kreeg de promovendus uit Leeuwarden een lesje in effectiviteit: 0-2. Maar wanhopen doen trainer en spelers niet.

Sportmaandag, 4 november 2013

Van Basten baalt van scheids na derde nederlaag op een rij

Utrecht | Heerenveen is er opnieuw niet in geslaagd een eredivisiewedstrijd te winnen. Gistermiddag leed de equipe van Van Basten uit bij FC Utrecht de derde nederlaag op rij. ,,Dus wordt ieder duel weer belangrijk We moeten ook naar onderen gaan kijken”, zei de oefenmeester na het 2-0 verlies. ,,Marco is een Utrechter”, scandeerde het thuispubliek kort nadat Jacob Mulenga in de 54e minuut van dichtbij de tweede Utrechtse treffer binnenschoot. Logisch. Van de vijf duels die Van Basten met Heerenveen tegen de club uit zijn geboorteplaats speelde, werd er niet één gewonnen.

Sportmaandag, 4 november 2013

Als koning in Leeuwarden

Hoewel het duel tussen SC Cambuur en Feyenoord gisteren zeker niet vervelend was om naar te kijken, ontspon zich nota bene in de rust het interessantste schouwspel van de middag.

Sportmaandag, 4 november 2013

Het is maar goed dat Alves weer in het vliegtuig naar Brazilië zit

Afonso Alves zette de afgelopen week heel Heerenveen op zijn kop. De Braziliaanse goalgetter zinspeelde op een terugkeer bij de club waar hij naam en faam verwierf, om vervolgens met een ‘slecht gevoel’ af te druipen. De rust is, los van de nederlaag gister tegen FC Utrecht, teruggekeerd. Het is maar goed dat Alves weer in het vliegtuig terug zit.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties