De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 4 januari 2018.

Hoofdartikeldonderdag, 4 januari 2018

Ov-staking is ook een oproep aan overheid

Op tijd op het werk of op een andere afspraak verschijnen kan vandaag wel eens moeilijk worden. Machinisten en buschauffeurs van veel regionale vervoerders staken. Bij Arriva, het vervoersbedrijf dat in Fryslân trein- en veel busvervoer verzorgt, rijden de bussen niet, de treinen wel. Mensen die gebruikmaken van dit vervoer moeten rekening houden met vertragingen en uitval van lijnen.

Regiodonderdag, 4 januari 2018

Eerste storm van 2018 kort maar heftig

Leeuwarden - De eerste storm van 2018 die gisteren over Nederland raasde was heftig maar duurde niet lang. Rond tien uur gisterochtend gaf het KNMI code oranje af voor Fryslân. Ook voor de provincies Noord-Holland en Flevoland gold deze code. Om 15.59 werd hij weer ingetrokken. In de tussentijd kwamen bij de meldkamer van de Friese brandweer tussen vijftig en zestig aanvragen voor hulp binnen, aldus een woordvoerder.

Regiodonderdag, 4 januari 2018

Internetdeal lokale partij zet kwaad bloed

Sneek - Koop uw spullen op internet bij bol.com, Coolblue of Zalando en steun zo Gemeentebelangen Totaal Lokaal! Trots stuurde de lokale partij uit Súdwest-Fryslân gisteren een persbericht de wereld in over een samenwerking met SponsorKliks.

Regiodonderdag, 4 januari 2018

Veel minder ganzen dit jaar in Fryslân

Leeuwarden - Het aantal ganzen in Fryslân is een stuk lager dan vorig jaar. Dat blijkt uit tellingen van Sovon Vogelonderzoek.

Regiodonderdag, 4 januari 2018

Vlieland was bolwerk van de watergeuzen

Vlieland - ,,Den Briel heeft eigenlijk maar weinig met de watergeuzen te maken als je het vergelijkt met Vlieland”, zegt Jan Houter van Vlieland. ,,Daar vond in 1569 de eerste grote overwinning van de watergeuzen plaats.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties