De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 31 oktober 2017.

Hoofdartikeldinsdag, 31 oktober 2017

Zit er nog muziek in de reformatie?

Het Reformatiejaar wordt vandaag in Utrecht afgesloten in aanwezigheid van de koning. De eenheid na de scheuring vijfhonderd jaar geleden wordt gesymboliseerd in een gezamenlijk gebed waar bisschop Hans van den Hende, oud-pastoor van Gorredijk en Oosterwolde, aan meedoet.

Regiodinsdag, 31 oktober 2017

Oud-topman De Friesland: fusie was absoluut niet nodig

Leeuwarden De primaire fout waardoor zorgverzekeraar De Friesland nu zijn zelfstandigheid is verloren, is al in 2010 gemaakt. Dat zegt voormalig bestuursvoorzitter Hans Feenstra. Volgens hem was het destijds absoluut niet nodig dat De Friesland zich liet inlijven door Achmea.

Regiodinsdag, 31 oktober 2017

Op dansles ben je even geen patiŽnt, maar danser

Drachten - Dans heeft een positieve uitwerking op de fysieke gesteldheid van patiŽnten die aan de ziekte van Parkinson lijden, ontdekte de Leeuwarder choreograaf en dansdocent Marlien Seinstra. Haar dansvoorstelling Dans, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder is al anderhalf jaar oud, en ze ziet de invloed op de levenskwaliteit van de deelnemers.

Regiodinsdag, 31 oktober 2017

Helm van Schelte van Aysma in Nederlandse canon

Schettens - De helm van Schelte van Aysma, een Friese officier die meevocht in de Tachtigjarige Oorlog, is geselecteerd voor de Canon van Nederland. In Schettens, de plaats waar Schelte begraven ligt, is het nieuws met gepaste trots begroet.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties