De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Archief

De artikelen van donderdag, 31 oktober 2002.

Achtergronddonderdag, 31 oktober 2002

Recht op voedsel blijft papieren principe

De VN vinden dat het nog eens mag benadrukt worden: het recht op voedsel wordt wereldwijd aan de lopende band geschonden.

Achtergronddonderdag, 31 oktober 2002

Niet te zelfgenoegzaam

Op 2 november kunnen de CDAleden voor het eerst in de geschiedenis hun nieuwe partijvoorzitter kiezen. Het Friesch Dagblad stelt ze voor. Deel 1: Marja van Bijsterveldt.

Bijschriftdonderdag, 31 oktober 2002

Rechtvaardiging

Het is vandaag Hervormingsdag. Luther heeft de hele theologie opnieuw doordacht vanuit de gedachte van de rechtvaardiging door het geloof alleen.

Cultuurdonderdag, 31 oktober 2002

Schrijven en de drank

Hoe begin je het verhaal te vertellen van je aftakeling? Je aftakeling die ontstaat door overmatig drankgebruik. Wanneer is je verslaving begonnen?

Cultuurdonderdag, 31 oktober 2002

Ensemble NNO brengt lood om oud ijzer

Tja. Het Octet van Hindemith uit 1958 voor de pauze. En Beethovens Septet opus 20 uit 1800 na de pauze. Daar heb je respectievelijk acht en zeven musici voor nodig.

Economiedonderdag, 31 oktober 2002

‘Ontwikkelingszones kosten veel banen’

Damwoude – Het vestigingsbeleid van de provincie Fryslân deugt niet. Tot deze conclusie komt prof. J. van Sinderen, hoogleraar economische politiek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en secretaris-directeur van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid.

Economiedonderdag, 31 oktober 2002

Commerciële Club Weststellingwerf huldigt 100ste lid

Wolvega - Het automatiseringsbedrijf Qumran IT bv uit Wolvega wordt het honderdste lid van de Commerciële Club Weststellingwerf (CCW).

Economiedonderdag, 31 oktober 2002

Sligro verwacht nog hogere winst

Veghel - Voedingsmiddelendistributeur Sligro verwacht dat de nettowinst na belastingen en na afschrijving van goodwill over het boekjaar 2002 op tenminste 35 miljoen euro uitkomt.

Hoofdartikeldonderdag, 31 oktober 2002

Botsing

De Franse president Chirac heeft een topontmoeting met de Britse premier Blair uitgesteld. Chirac is boos. Blair had tijdens de Europese top vorige week in Brussel kritiek op het akkoord over de Europese landbouwsubsidies dat Chirac en de Duitse bondskanselier Schröder donderdag hadden gesloten.

Hoofdartikeldonderdag, 31 oktober 2002

Misbruik

De gijzelingsactie in Moskou heeft de Russische president Poetin gesterkt in zijn mening dat met de Tsjetsjenen niet valt te praten. Hij heeft zijn leger gisteren opdracht gegeven in Tsjetsjenië nog harder op te treden, voor zover dat al mogelijk is.

Regiodonderdag, 31 oktober 2002

Dongeradeel wil 9,4 miljoen steken in Bonifatiusfeest

Dokkum – De gemeente Dongeradeel trekt miljoenen uit voor het herdenkingsjaar van Bonifatius in 2004. Het is dan 1250 jaar geleden dat de bisschop Bonifatius bij Dokkum werd vermoord.

Regiodonderdag, 31 oktober 2002

Huis toch niet plat, voor niets verhuisd

Leeuwarden – Meneer Planting is boos. Nog geen jaar geleden verhuisde hij, omdat zijn woning in de Leeuwarder Vegelinbuurt zou worden gesloopt. Nu hoort hij dat zijn geliefde huis, waarin hij ruim dertig jaar woonde, waarschijnlijk toch niet plat gaat. ,,Ik wilde helemaal niet weg, maar het moest. Nu lees ik in de krant dat het toch blijft staan. Nou, dat is geen fijne ervaring. Een hele hoop drukte om niks.’’

Regiodonderdag, 31 oktober 2002

Nieuwe politiek kost Fryslân nogal wat

Leeuwarden - Vijf stoelen erbij in de Statenzaal? Dat kost dan 290.000 euro. Een koppeltje pseudo-ambtenaren om de politiek te ondersteunen: 540.000 euro per jaar. Een goed toegeruste Statengriffie, dan hebben we het over extra salarislasten van zo’n 200.000 euro. En doe al die frisse lieden maar een verse computer voor de komende vier jaar - een leuke order voor 225.000 euro.

Regiodonderdag, 31 oktober 2002

Franeker centrum wordt opgeknapt

Franeker - De binnenstad van Franeker gaat compleet op de schop. Het Martiniplantsoen wordt in de oude staat hersteld, de Voorstraat ondergaat een opknapbeurt en de binnenstad wordt autoluw gemaakt. Dat bleek woensdag bij de presentatie van het project Strieljend Frentsjer . Het project gaat in totaal ongeveer negen miljoen euro kosten.

Regiodonderdag, 31 oktober 2002

Hofje voor vrouwen, niet voor hangjeugd

Leeuwarden - ,,Een verbetering van de stadscultuur.’’ Zorgvuldig heeft burgemeester Margreeth de Boer van de gemeente Leeuwarden haar woorden gekozen bij de opening van het gerestaureerde toegangspoortje van het Boshuisen Gasthuis in het centrum van Leeuwarden. De stichting Boshuisen Gasthuis viert dit jaar haar 350-jarig bestaan. Het vernieuwde toegangspoortje voor het gasthuis, gelegen aan het plein voor de Grote Kerk, is ontworpen door architect J. de Jong uit Lemmer.

Regiodonderdag, 31 oktober 2002

Competitie voor straatracers

Drachten – Nederland krijgt een officiële competitie van straatraces. Om de twee weken moet er ergens in het land een legale straatracewedstrijd zijn. Mogelijk wordt ook gereden in Duitsland en België. Dit initiatief is ontstaan na de succesvolle proef met legale straatraces op het vliegveld in Drachten. De airstrip is één van de racecircuits.

Regiodonderdag, 31 oktober 2002

Waterschap denkt aan noodmaatregel Winsum

Winsum - Waterschap Noorderzijlvest slaat in het uiterste geval een damwand in het Winsumerdiep bij Schaphalsterzijl bij Bedum. In de gemeenteraad van Winsum staakten deze week de stemmen over de bouw van een nieuw gemaal.

Geloof & Kerkdonderdag, 31 oktober 2002

Einde dreigt voor ‘Uitdaging’

Leeuwarden – De evangelische maandkrant Uitdaging wordt ernstig in haar voortbestaan bedreigd. Sinds september is Uitdaging een abonnementskrant. Nog maar 5.000 van de 30.000 lezers hebben echter tot dusver een abonnement genomen. Als dat voor 1 januari niet minimaal 10.000 zijn, is de kans groot dat de krant verdwijnt.

Geloof & Kerkdonderdag, 31 oktober 2002

Kleine en grote geschiedenis bijna identiek

Sneek – De kille feiten van de kerkverlating, noemt journalist en schrijver Cees Walinga de sluiting van de Noorderkerk in Sneek juni vorig jaar. De kerk zelf zag in de sluiting aanleiding om gemeentelid Walinga te vragen de geschiedenis van de gemeente op te tekenen.

Geloof & Kerkdonderdag, 31 oktober 2002

‘Hendekatlon’ Franeker predikant: 1500 euro

Franeker – De ‘Hendekatlon’ die de gereformeerd-vrijgemaakte predikant Gert Hutten uit Franeker op 19 oktober voltooide, heeft totnog toe ruim 1500 euro opgebracht.

Geloof & Kerkdonderdag, 31 oktober 2002

‘Maak gids met open kerken in Fryslân’

Leeuwarden – Er zou een gids moeten komen waarin alle Friese kerken staan die hun deuren openen voor bezichtiging. Die suggestie doet de Raad van Kerken in Friesland in haar nieuwsbrief Op de Hoogte van deze maand.

Geloof & Kerkdonderdag, 31 oktober 2002

R.-K. kerkhof in Sneek wordt zaterdag ingewijd

Leeuwarden – Na een plechtige mis wordt zaterdagmorgen het nieuwe gedeelte van de rooms-katholieke begraafplaats in Sneek ingewijd.

Sportdonderdag, 31 oktober 2002

Heerenveen is de te kloppen futsalploeg

Heerenveen – De bal uittrappen vol tegen het hoofd van een tegenstander en hem vervolgens langzaam in je eigen doel zien verdwijnen. Heerenveen-doelman Willem Visscher kon wel door de grond zakken.

Sportdonderdag, 31 oktober 2002

Met niveau Leeuwarder voetballers is niets mis

Leeuwarden – De voetballerij is doorspekt met pieken en dalen. Dat geldt niet alleen voor het individu, maar zeker ook voor een club of zelfs voor een hele stad.

Sportdonderdag, 31 oktober 2002

Derde plaats Dennis van Tilburg

Zuidlaren – Dennis van Tilburg uit Bears heeft woensdagavond op de eerste dag van het Concours Hippique van Zuidlaren de derde prijs gehaald bij het ZZ-springen.

Sportdonderdag, 31 oktober 2002

Blauw Wit’34 voelt zich ernstig geschaad

Leeuwarden – Blauw Wit’34 voelt zich ernstig geschaad door de zeer moeizame planning van de gemeente Leeuwarden ten aanzien van een nieuw sportveldencomplex in Goutum-zuid.

Sportdonderdag, 31 oktober 2002

Recordscore voor jeugdkorfbalteam

Rio Maior – Het nationale jeugdkorfbalteam heeft woensdagmiddag haar tweede duel tijdens het Europese kampioenschap met een recordscore afgesloten.

Weerdonderdag, 31 oktober 2002

Waterkoud

Vanavond en vannacht is het nog vrij helder. Opnieuw is er kans op mistbanken en grond vorst. Morgen is het waterkoud met overdag 10 of 11 graden en een toenemende zuidoost tot zuidenwind. Er is veel bewolking, kans op mist en nog een beetje zon. In de middag al wat gedruppel. Er volgt een nat weekeinde.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties