De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 31 maart 2011.

Cultuurdonderdag, 31 maart 2011

Nieuwe werken aan praktijk getoetst

Workum - Een interessant modern klassiek stuk, hoe kom je daaraan? Stichting It Nije Ensemble bedacht ,,een leukere manier dan in de bibliotheek te gaan kijken”, zegt bestuursvoorzitter Dirk Dekker. De stichting riep - in samenwerking met het honderdjarig Genootschap voor Nederlandse componisten - jonge componisten op speciaal voor het ensemble een werk te schrijven. De vijf interessantste werken zijn uitgekozen voor een reeks masterclasses die dit weekend wordt gehouden tijdens het Internationaal Componisten Weekend in Workum.

Cultuurdonderdag, 31 maart 2011

Webkanaal voor hafabramuziek van Omrop Fryslân

Leeuwarden - Omrop Fryslân heeft gisteren een webradiostation gelanceerd voor hafabramuziek. Op www.koperkanaal.nl zijn opnames terug te vinden die de Omrop de afgelopen jaren heeft gemaakt van harmonies, fanfares en brassbands.

Cultuurdonderdag, 31 maart 2011

Racoon op Befrijdingsfestival

Leeuwarden - De Zeeuwse band Racoon staat dit jaar op het Befrijdingsfestival in Leeuwarden. Dat heeft de organisatie gisteren gemeld. Eerder was al bekend dat de band Moke het festival aandoet als zogenaamde helikopteract.

Economiedonderdag, 31 maart 2011

Verrassingstaking bij Romein Beton

Gorredijk De werknemers van Romein Beton in Gorredijk hebben vanochtend opnieuw gestaakt. Het personeel en het bedrijf zijn het niet eens over het sociaal plan. Romein Beton sluit op 1 juli. De werknemers willen een hogere ontslagvergoeding. Afgelopen vrijdag werd er ook gestaakt. Met de verrassingsactie van vandaag hopen de mensen meer druk te zetten op de onderhandelingen voor een betere ontslagvergoeding. Het bedrijf is onderdeel van BTE.

Hoofdartikeldonderdag, 31 maart 2011

Besef van privacy-schending...

Het besef dringt bij steeds meer mensen door: overheidsdiensten verzamelen gegevens van burgers en scheppen daarmee kansen op tot nu toe ongekende vormen van privacy-schending.

Regiodonderdag, 31 maart 2011

Brandweer laat norm van 8 minuten los

Leeuwarden - De Friese brandweer komt in juni met verschillende maximum-aanrijtijden voor het landelijk en stedelijk gebied. De streefnorm is acht minuten: daar waar die wordt losgelaten, worden aanvullende, preventieve maatregelen genomen: alarminstallaties bij verafgelegen boerderijen bijvoorbeeld.

Regiodonderdag, 31 maart 2011

‘JSF-herrie geen obstakel in Fryslân’

Leeuwarden - ,,Zelfs in het slechtste geval is het geluid acceptabel”, concludeert gedeputeerde Piet Adema naar aanleiding van een debat in de Tweede Kamer gisteren over het te verwachten lawaai van JSF-straaljagers. Hoeveel decibel dat gaat worden, blijft onduidelijk.

Regiodonderdag, 31 maart 2011

Samen nadenken over openbaar groen in De Tike

De Tike - Inwoners van De Tike kunnen 6 april terecht op een informatie-avond over de projecten Singellân en Doarp yn ’t Grien, waar ze mogen meedenken over het opknappen van het openbaar groen in het dorp en de elzensingels in het buitengebied.

Regiodonderdag, 31 maart 2011

Altijd al verslingerd aan dat belletje

Poppenwier - Een paarhonderd antieke schrijfmachines heeft Rienk Monsma uit Wirdum inmiddels verzameld. ,,Allemaal gekregen, want dan krijg je de verhalen erbij.” Volgende week is hij weer een van de trekkers op de VerzamelaarsJaarbeurs in Utrecht.

Geloof & Kerkdonderdag, 31 maart 2011

Verlangen naar levende kerk zonder toeschouwers

Recent verscheen het boek Voortdurend verlangen, geschreven door mensen uit de kring van het Evangelisch Werkverband. Een zeer persoonlijk pleidooi in dit boek houdt ds. Arenda Haasnoot, vicevoorzitter van de Generale Synode van de Protestantse Kerk. Authentiek en met lessen voor leeglopende kerken.

Geloof & Kerkdonderdag, 31 maart 2011

Te druk en te beschroomd voor godsdienst thuis

Drachten - In hoeveel gezinnen wordt nog hardop gebeden, in de Bijbel gelezen en met de kinderen over het geloof gepraat? De ‘huisgodsdienst’ staat onder druk van ,,schroom, drukte en relativering”, constateert ds. Theo van Campen. Met alle gevolgen van dien: ,,Het heeft de kerkverlating gevoed.”

Sportdonderdag, 31 maart 2011

‘Mensenmens’ zet alles in het teken van de Spelen

Leeuwarden - Trainen, goed eten, op tijd slapen, veel reizen, overleggen en nog meer trainen. Alles wat Finnzeiler Pieter-Jan Postma (29) uit Leeuwarden op dit moment doet, staat in het teken van de Olympische Spelen van 2012 in Londen. De komende maanden staan naast vijf World Cups ook de pré-olympics, het Europees kampioenschap en het wereldkampioenschap op het programma. ,,Ik ben benieuwd waar ik sta.”

Sportdonderdag, 31 maart 2011

Westra grijpt leiderstrui in Driedaagse De Panne

Koksijde - Hij had er z’n zinnen op gezet en als de schijn niet bedriegt krijgt Lieuwe Westra uit Tijnje vandaag wat hem toekomt: een professionele zege in een meerdaagse wielerkoers. Na de tweede etappe gisteren in de Driedaagse De Panne, gewonnen door de Rus Denis Galimzjanov, trok Westra de leiderstrui aan. En z’n vaste overtuiging is om die vandaag, op de slotdag, niet meer uit handen te geven.

Sportdonderdag, 31 maart 2011

Ballen tegenhouden en dromen van Oranje

Wirdum - Sportpark ’t Loo is deze middag even niet alleen van de plaatselijke WWS. Kinderen uit heel Fryslân en sommigen zelfs van ver daarbuiten nemen hun intrek op het terrein van de vierdeklasser uit Wirdum om af te trappen voor de Challenge Tour 2011. Deze tour trekt de komende maanden door het hele land om de jeugd te enthousiasmeren voor keepen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties